We bemesten potplanten

rosllinyPlanten hebben voedingsstoffen nodig om te gedijen.
Daarom moet je ze afleveren, door de bloemen te bemesten. Ze zullen weelderiger groeien en mooier bloeien, wanneer van lente tot herfst (oktober) je voedt ze bovendien met meststoffen.

De meeste planten hebben matige eisen. Powinnaś stosować nawóz raz na trzy-cztery tygodnie wiosną, en elke twee weken in de zomer. Tussen de bloemen zijn er echter ook "kieskeurige eters" en "gulzigheid". De eerste zijn cactussen, juki, palmbomen, orchideeën en bromelia's, naar de tweede geraniums, chinese rozen, functie, asperges i bielunie. "Niejadkom" moet heel voorzichtig worden gedoseerd, slechts één keer per maand. Gluttons vinden het leuk om gevoed te worden, zelfs wat 7-10 dagen.
Maar onthoud, dat pas geplante planten pas na het verstrijken van de houdbaarheidsperiode kunnen beginnen met het geven van micronutriënten 2-3 weken.

Van oktober tot maart niet bemesten. Je kunt alleen tropische planten van stroom voorzien, die niet in kiemrust gaan, en bloemen die bloeien in de winter – Afrikaanse viooltjes, zygocactus, cyclamen (gebruik de helft van de gebruikelijke dosis).

Vraag bij de bloemist, welke meststof geschikt is voor uw planten. Degene in de vorm van een poeder verspreidt zich over het aardoppervlak en mengt er voorzichtig mee. De bloemen worden bewaterd met een oplossing van vloeibare mest, het kan ook worden gebruikt om bladeren te sproeien (in een iets lagere concentratie). De stokjes zitten vast aan de grond.

Te vaak groeit een bevruchte plant erg snel, maar het bloeit niet. Het kan zelfs beginnen weg te kwijnen! Stop dan een paar maanden met voeren of vervang de bloem in een nieuwe pot.