Lente in een pot

michailowskiyVoor de eerste lente verschijnen er bloemen in de bloembedden, in potten vinden we ze in volle bloei. Op de juiste manier omgaan met de krokusbollen, hyacinten, saffieren en narcissen, het kan worden veroorzaakt, dat ze zullen bloeien, wanneer we willen. En als ze thuis bloeien, hun uien kunnen in de tuin nog in de grond – ze bloeien vaak opnieuw in hetzelfde seizoen. In de potten kunnen we ook primula's vinden die in kassen worden gekweekt (prymule), madeliefjes, viooltjes, en soms zelfs vergeet-mij-nietjes. Als we willen, zodat lenteplanten een feestelijke versiering vormen, laten we ze van tevoren op een koele plaats bewaren, zodat ze niet te snel vervagen.
Vrolijke kleine gezichten” viooltjes zullen zeker een welkom gezelschap zijn aan de feesttafel en een accent trouwens.
Krokussen, narcyzy, hiacynty, saffieren in potten zijn van dichtbij decoratief 2 weken. Laten we ze later niet weggooien! Usuńmy przekwitnięte kwiaty, en nog steeds water geven en de bollen met bladeren bemesten. Als de bladeren geel worden, laten we ze afsnijden. De bollen kunnen tot het najaar bewaard worden of in het voorjaar in de volle grond geplant worden.
Hyacinten ontwikkelen zich snel vanuit hun toppen en vullen het interieur van het huis met hun bedwelmende geur.

Narcisten en vergeet-mij-nietjes kunnen zelfs in een ovenschaal tot leven komen, wanneer we daar de grond voor hen voorbereiden.