Bloeiende doos thuis

bloemLente in de winter? Het is echt mogelijk! U kunt nu tenslotte thuis bloembollen planten, waaruit, direct na het nieuwe jaar, veelkleurige bloemen, die aan de lente doen denken, zullen groeien en bloeien, b.v.. hiacynty, dwerg tulpen, narcissen en krokussen en primula. Onthoud alsjeblieft, om planten in deze periode van veel licht te voorzien, warmte en vocht, en ze zullen ons zeker terugbetalen met een overvloed aan kleuren.

Als we bollen in een pot willen telen, we moeten een paar regels volgen. Allereerst mogen de in de volle grond geplante bollen elkaar niet raken, en hun uiteinden moeten boven de grond uitsteken. De bloempot moet op een donkere en koele plaats staan.

We kunnen glaucoom laten groeien in onze thuisdoos, waarvan de bloemen op rozen lijken. Tegen hun achtergrond zal een decoratief dobbelsteendambord er mooi uitzien. De enkele, klokvormige bloemen zijn meestal paarsroze of groenwit van kleur.

Goed werk:
Bij het voorbereiden van een lentebloempot, je moet onthouden, dat de bollen stilstaand water haten. Als er teveel van is, ze rotten onmiddellijk. Daarom moet elke bol vóór het planten worden besprenkeld met grind of kiezelstenen, die het zal beschermen tegen overmatig vocht.