De betoverende wereld van het aquarium

aquarium“Het aquarium is een leuke decoratie voor het appartement en tegelijkertijd een levendige bron van educatief vermaak; door waterplanten en dieren te verzamelen in een reservoir dat geschikt is voor hun leven”.
Zo schreef in 1856 jaar, de beroemde Duitse aquariaan Emil Adolf Rossmassler. De mode voor aquariumhobby is in Europa al sinds de 19e eeuw gaande. In dierentuinen werden enorme aquaria gebouwd. Interessante vissen werden meegenomen uit de verste uithoeken van de wereld. Verwarmingssystemen zijn verbeterd, waterbeluchting en zuivering. Er zijn inspanningen geleverd om omstandigheden te creëren die vergelijkbaar zijn met de natuurlijke omgeving, de vissen die erin leven. Tot op de dag van vandaag zijn de aquariumafdelingen in dierentuinen een wonderlijke tovenaarswereld vol schoonheid en kleur. U kunt urenlang naar het leven van de inwoners kijken.

Aquaristiek is niet alleen een esthetische ervaring, het is in de eerste plaats ecologie, dat wil zeggen, de studie van organismen in 'hun huis'”. (Oikos in het Grieks betekent thuis, een logo -nauka). Achter het glas zien we een aparte natuurwereld, waarin de omgeving en levende organismen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en met elkaar in wisselwerking staan.

We kunnen zo'n betoverde wereld alleen voor onszelf hebben, in je eigen huis. Maar voordat we een aquarium opzetten, u dient zich vertrouwd te maken met de gewoonten van de vissen, we willen fokken. We moeten het weten, welke vissen kunnen samen leven, en die elkaar zullen bevechten. Wat om ze mee te voeren, welke planten leven in hun natuurlijke omgeving, wat moet de watertemperatuur zijn, hoeveel lucht ze nodig hebben, lichten. Zelfs de mooiste goudvis, ingesloten in een glazen bol, we zullen er niet lang van genieten, laat staan ​​dat, dat hij onze wensen niet zal vervullen, omdat hij in slaap valt omdat hij niet genoeg zuurstof heeft.