De cheeta zal een ziek dier niet verplaatsen

gepardBij het eerste licht van de rijzende zon klimt de cheeta op de termietenheuvel, vanwaar hij een goed zicht heeft op de uitgestrekte savanne. Lokaliseert perfect een kleine kudde antilopen. Het enige dat overblijft is om een ​​specifiek individu te kiezen en de jacht kan beginnen…
De kans dat het gekozen slachtoffer ontsnapt is vrijwel nihil. De cheetah kan snel snelheden ontwikkelen tot 120 km / u. Alleen een verkeerd berekende afstand of een onjuiste opvouwing van het roofdier naar de beslissende sprong kan het slachtoffer redden van een op handen zijnde dood. De cheeta bijt niet onmiddellijk in de keel van zijn prooi. Ten eerste brengt hij haar tal van andere wonden toe, vervolgens, best voor de lol, sleept achter hem op de grond. Dit afschuwelijke ritueel kan wel een uur duren…
Cheeta's zijn geweldige sprinters, maar alleen voor korte afstanden. Na het rennen 300-400 meter, beginnen ze buiten adem te raken en als ze niet meteen op wild jagen, De volgende poging kan pas na een paar uur rust worden ondernomen. Tien 1,5- meter lange wilde kat, wegen tot 65 kilogram, het is volkomen onschadelijk voor de mens. Alleen deze dieren worden aangevallen door cheeta's, die met de juiste snelheid bewegen. In een uur rent een persoon gemiddeld maar 25 kilometers (antilope: 80), voor een cheetah is het bijna stil. Geen van beiden zal zelfs dan de zieke persoon aanraken, als hij erg honger heeft. Deze dieren zijn gebaseerd op een eenvoudige aanname: naar, die niet wegloopt, het is onsmakelijk.