Clematis – Clematis

Clematis – Clematis

clematisClematis (anders genoemd clematis) is een klimplant, die houdt van zonnige plaatsen en vochtige oppervlakken. De waterval van zijn bloemen en bladeren siert prachtig de balustrade van het balkon of terras, en zelfs de muur van het gebouw. De plant, haar snijden (maar alleen tijdens de bloeiperiode!) we kunnen ze allemaal geven, mooie vormen.
Het ras Jackmatti kenmerkt zich door bijzonder mooie en sprekende bloemen.

In tegenstelling tot andere clematis heeft het schaduw nodig voor het grondniveau van de stengel. Daarom adviseren wij u om andere lage planten rondom de bloemen te planten of om sierstenen op de grond in de pot te zetten, die de stengel tegen de zon zal beschermen.

Wanneer we besluiten om thuis clematis te kweken, het kan op elk moment van het jaar worden geplant. Hij groeit het beste in een substraat dat een mengsel is van turf en zand (in gelijke verhoudingen). Bij het kopen van reeds gekweekte planten is het goed om voor bloeiende planten te kiezen, want dan zullen we het zeker weten, welke kleur zullen de bloemen hebben.

Clematis is een klimplant, het vereist dus een passende ondersteuning. Het kan worden gemaakt van hoge stokken die in de grond zijn gestoken, echter verreweg de beste plant
groeit op een houten rooster. Verplaatsbare roosters bieden veel mogelijkheden, die op enigerlei wijze aan de muur is bevestigd. Je kunt ze bij een tuinwinkel kopen of zelf maken – het is niet echt zo ingewikkeld.