Potplanten voor de drukte

CactusGeef potplanten niet zomaar op, dat je geen tijd hebt om ermee om te gaan. Er zijn ook winterharde soorten, die periodiek gebrek aan zorg goed verdragen.

We leven graag omgeven door groen. Een appartement zonder planten is niet erg gezellig en lijkt, dat er iets in ontbreekt. Planten zorgen voor een vriendelijk microklimaat en hebben een goed effect op ons welzijn. En het is niet waar, dat u veel tijd moet besteden aan de zorg voor hen. In het rijke aanbod aan potplanten vind je die terug, die mooi zijn, en tegelijkertijd vereisen ze geen speciale inspanningen. Het volstaat om ze van het noodzakelijke minimum te voorzien: juiste positie, vochtigheid en voedingsstoffen. En voeg toe… een beetje genegenheid.
Planten die resistent zijn tegen periodiek gebrek aan zorg of onjuiste zorg omvatten: kruidkundige, sansewieria en aspidistra, die bestand zijn tegen een gebrek aan vocht bij één keer per week water geven, en zelfs minder vaak, en siercactussen en asperges, Maar ze kunnen niet alleen omgaan met moeilijke omstandigheden. Voor drukke mensen raden we de volgende planten aan:
Cissus rombolistny groeit goed in elke doorlatende grond en bij de gemiddelde temperatuur in onze huizen. In zeer droge ruimtes moet je het een beetje besproeien of er een bak met water naast zetten. Het verdraagt ​​geen overtollig water in het substraat, geef het daarom in de zomer matig water, en spaarzaam in de winter. Zo niet elk jaar overdreven, voer tijdens het seizoen meerdere keren meercomponentenmeststof voor planten met sierbladeren. Als het te groot wordt, kort het een beetje in, en de scheuten worden mooi dikker.
Nog een klimmer – scindapsus verdraagt ​​warmte goed, en koud. In de herfst, wanneer de appartementen nog niet verwarmd zijn, geef het heel spaarzaam water, omdat overtollig water ervoor kan zorgen dat de wortels gaan rotten.
De naaldplant is een thermofiele klimmer, maar het is bestand tegen temperatuurdalingen tot 10 ° C. Het groeit in elke grond. Als het droog is, hangt het de bladeren op, maar op basis van de rede verdraagt ​​hij het.
Hangende bilbergia is ook erg duurzaam. Het kan lang in droge lucht blijven, in de winter is 16 ° C genoeg voor haar. Hij bloeit van zomer tot winter, lang vrijgeven, hangende bloemscheuten. De lint-echmea is een epifyt, dat wil zeggen, een plant, die in de natuur in bomen leeft. De enige vereiste is voor de ondergrond – het moet erg los en zuur zijn, arm aan voedingsstoffen en constant vochtig. Mits voldoende luchtvochtigheid is verzekerd, kan tufsteen ook zeer duurzaam zijn. Het zal weelderig groeien, wanneer u het elke week bemest. Dan moet u hem echter elk jaar opnieuw planten.