Zonneschermen en pergola's

Zonneschermen en pergola's.

Zonneschermen en pergola's:

1 – Een barrière gemaakt van rietmat, op horizontaal geplaatste houten palen verbonden met verticaal geplaatste steunen; type barrière te gebruiken op terrassen; de maat is afhankelijk van het aantal steunen en stroken van de mat; het luik beschermt tegen de zon, beschermt niet tegen regen;

2 – Luifel van kunststof golfplaten, gemonteerd op metalen beugels ingebed in de bouwmuur; licht sijpelt door een gekleurde plaat, het inkleuren van de overdekte ruimte; dit soort luifels worden soms over terrassen gebruikt, in zomercafés; grotere luifels worden ondersteund door palen;

3 – Pergola op het terras; rooster bevestigd aan buizen of palen; zonwering wordt bereikt door de strepen van luifeldoek of -folie door elkaar te laten lopen;

4 – Pergola gemaakt van houten palen, staven en bovenlatten (boards) dient als structuur onder het groene bladerdak van klimplanten, geeft de meest aangename schaduw.