Bouw van trappen op de helling

Bouw van trappen op de helling.

Rekenen, hoeveel graden hebben we nodig, we meten het verschil in maaiveld, waarop we trappen willen bouwen. We rijden verticaal een paal aan de voet van de helling, en dan zetten we het uiteinde van de houten lat erop, de andere leunt tegen het hellingoppervlak. Controleer met een waterpas, de staf staat horizontaal, en markeer de locatie op de paal. De hoogte van de inzet ten opzichte van de gemarkeerde plaats geeft ons de waarde van het niveauverschil, die we vervolgens delen door 15 cm (typische staphoogte), het aantal benodigde stappen krijgen. Als het resulterende aantal graden geen geheel getal is, we kunnen de hoogte van de eerste trede een beetje verlagen.

De typische breedte van de trede is 45 cm. Vermenigvuldig het met het aantal graden, we krijgen de lengte van de hele run. We moeten de fundering onder de trappen storten, die zou ongeveer moeten zijn 10 cm breder dan de treden zelf.

Hoe maak je een trap in de tuin?

1. Zodra we de juiste lengte van de trap hebben berekend, we markeren het met paaltjes en touw.

2. We verwijderen de bovenste laag aarde, en stamp de bodem van de greppel aan met een tuinroller of een zware hamer. Als het aantal treden en hun grootte groot is, het loont de moeite om een ​​compactor te huren. Plaats houten palen naast de uitgraving, het aantal hangt af van de grootte van de trap.

3. De palen moeten iets boven de grond uitsteken, het niveau instellen, waarop we de betonnen fundering leggen. Controleer de positie van de palen met een waterpas. De treden moeten over hun breedte waterpas zijn, iets naar de riser toe laten vallen.

4. We maken de fundering van een betonmix in verhouding 1:6 (een deel cement op zes delen grind) in hoogte, die wordt gekenmerkt door de zijpalen. We verdichten beton, het oppervlak niet uitlijnen, waardoor het beter zal binden met de laag stenen, stenen of ander materiaal dat wordt gebruikt om de trap te maken.

5. We rangschikken de eerste riser die bestaat uit twee lagen stenen of stenen elementen. Controleer met een waterpas, of de lagen horizontaal zijn gerangschikt. Als de trap wordt gemaakt van beton of stenen platen, laten we rekening houden, dat we de platen moeten uitwerpen 2-3 cm voorbij het vlak van de riser (clair-obscur benadrukt de horizontale lijn van de trede).

6. Als de mortel is uitgehard, Plaats het puin achter het loopvlak en verdicht het stevig, aan het einde eventueel afdekken met een laag beton. Deze laag moet gelijk liggen met het bovenoppervlak van de riser-stenen.

7. Als het beton is uitgehard, we gaan verder met het leggen van de planken. De mortel wordt aangebracht op de randen van de plaat of op plaatsen: in de hoeken en in het midden. Door de borden op elkaar te stapelen, we onthouden om een ​​passende erfenis te behouden, dat zou tenminste moeten zijn 1 %. We houden bij alle cijfers dezelfde daling vast. Voor treden met een breedte 45 cm is het ca. 0,5 cm. Wij vormen de val, door het bord voorzichtig met een rubberen of gewone hamer door het bord te slaan.

8. We regelen de volgende riser ... en nog een bord.

9. Bedek de vers aangelegde trap met folie, ze beschermen tegen regen. Tijdens warme dagen bedekken we onze structuur met vochtige matten. Als de trap van bakstenen is, vul de ruimte tussen de stenen met mortel, waarbij voor een deel van het cement drie delen zand en drie delen grind worden gebruikt. Het is de moeite waard om deze waarden te onthouden – als we de holtes in de toekomst zullen opvullen, we krijgen dezelfde kleur van de voeg. Verwijder de overtollige mortel van de planken met een vochtige spons, en maak de voegen glad met een in water gedrenkte troffel.