Identificatie van gewoon onkruid

Identificatie van gewoon onkruid

Een onkruid is een plant, die op de verkeerde plaats groeit. Dus elke plant kan een wiet zijn. Bijvoorbeeld, mooie zuring met tapijt, die er geweldig uitziet op schaduwrijke plekken onder de bomen, het wordt een onkruid, wanneer het voorkomt in moestuinen, bloembedden of in de kas. Sommige grassen zijn geweldig voor een gazon, maar niet voor het aangrenzende bloembed. Prachtig bloeiende planten veranderen in onkruid, wanneer ze zich uit zichzelf over de tuin verspreiden of zo snel groeien, dat ze de ontwikkeling van naburige planten in korte tijd voorkomen. Er zijn veel situaties, waarin het onkruid een grote boom blijkt te zijn, klimplant of haag (vooral als het van een buurman is!).

Natuurlijk is niet elke wiet een probleem in de tuin. Als het ons kan schelen, dat onze tuin een thuis wordt voor veel vertegenwoordigers van de natuur, wat onkruid kan ons hierbij helpen. We moeten echter voor hun ontwikkeling zorgen, omdat ze de bron kunnen zijn van verschillende ziekten of de basis kunnen zijn voor ongedierte dat planten aantast die in de tuin worden gekweekt. Onkruid concurreert ook met andere planten om ruimte, licht, water en voedingsstoffen. Om onkruid effectief te bestrijden, het loont de moeite om de meest voorkomende vertegenwoordigers te leren kennen. Als we de eigenschappen en posities van typisch onkruid kennen, kunnen we ze effectiever bestrijden.

Natuurwetten

In de natuur raken vrije bodemoppervlakken snel vol. Zelfs op de puinhopen zullen zaden verschijnen die het vaakst door de wind worden geblazen, waaruit onkruid zal ontspruiten en de heuvel binnen een paar jaar zal overwoekeren. Ten eerste kunnen het brandnetels zijn, later doornonkruid, en tenslotte de zaailingen van zulke bomen, zoals vlierbes of plataan. Hetzelfde zal gebeuren met het gazon. Als we stoppen met maaien, Na verloop van tijd zal het eerst in een bossige struik veranderen, en dan het bos in. De oude verwaarloosde tuinen zijn dus evenzeer een gemeenschap van akkerbouwgewassen, welke wiet. Grondsoort, zonlicht en vochtigheid hebben hier een grote invloed op, welke zaden zullen ontkiemen. Als de grond arm aan voedingsstoffen en zuur is, daar zullen enkele soorten onkruid ontstaan, als de grond vruchtbaar en alkalisch is, anderen zullen verschijnen. Het is een waardevolle indicator van het bodemtype. Dichte bosjes brandnetel is een teken, dat het land vruchtbaar en vochtig is. Veldpapaver zal verschijnen op de vers gegraven grond (Papaver rhoeas) en zwarte nachtschade (Het zonne-zwart), zelfs als hun zaden al lang onder de grond waren begraven. De vorige paardenweide zal daarentegen zeker zuring groeien. Op vruchtbare grond, bijv.. in de moestuin, waarschijnlijk groeit het gewone zeewier (Stellaria media), keratose (Cerastium), gewone oude man (Senecio vulgaris) en komosa (Chenopodium).