Beoordeling van de rijpheid van de compost

Beoordeling van de rijpheid van de compost.

Overzichtelijk gecomposteerd materiaal, die werd vernieuwd na twee weken, na de volgende twee kunnen we het gebruiken, het verspreiden (zonder te graven) op lichte gronden. Oudere compost is echter van veel grotere waarde, die wordt verkregen na een periode van zes maanden tot ongeveer een jaar. Als de compost te lang blijft staan, mineraliseert hij en verliest hij de humus. Als het rijp is, is het bruin van kleur en geeft het een aangename geur af, vergelijkbaar met de geur van boshumus. Rijpe compost wordt vaak gezeefd en direct op de zaai- of plantgroeven aangebracht en als substraat voor potbloemen.. Het materiaal dat op de zeef achterblijft, wordt ontdaan van eventuele stenen en opzij gelegd, om het naar de volgende batch afval te voeren die in de composteerder wordt geplaatst.

Regenwormen in Californië

Een van de manieren om het composteringsproces te versnellen, is door speciaal gekweekte Californische regenwormen in de hoop of composteerder te introduceren.. Het effect van regenwormen is om gangen te graven, wat de zuurstofvoorziening van de compost verbetert, en dit vermindert op zijn beurt de ongunstige anaerobe vertering aanzienlijk en versnelt het rijpingsproces van de compost.

Regenwormen eten alleen dood organisch materiaal. Samen met de spijsverteringsproducten vormen ze al complete bodemaggregaten in het spijsverteringskanaal. Bovendien, De pH van regenwormuitwerpselen varieert altijd van 6,5 Doen 7,5, of, hoe verzuurd hun eten was. Door de werking van deze oligochaeten verkrijgen we compost van zeer goede kwaliteit. Californische regenwormen moeten aan de compost worden toegevoegd volgens de bijgevoegde instructies. In plaats van regenwormen worden ook speciaal gekweekte slakken voor hetzelfde doel gebruikt.

De meest voorkomende fouten

Veelgemaakte fouten zijn onder meer compostering met onvoldoende luchttoevoer, bijv.. in kuilen of betonnen tanks die in de grond zijn gegraven. Stapel gras of bladeren ook niet in dikke lagen, omdat ze ook de luchttoegang beperken, wat zal leiden tot rot van het gecomposteerde materiaal. We moeten vermijden calciumverbindingen aan de compost toe te voegen, die de afbraak van organisch materiaal versnellen, ze verwijderen echter stikstof en blokkeren in water oplosbare fosfaten. Ten slotte, laten we u eraan herinneren, om geen planten die zijn geïnfecteerd met schimmelziekten aan de stapel toe te voegen, bacterieel of viraal of materiaal, die mogelijk zijn verontreinigd met zware metalen, bijv.. uit de buurt van wegen met veel verkeer.

Compost extracten

Het sproeien van compostextract is effectief tegen veel plantenziekten. Verse compostextracten met mest of andere dierlijke mest werken het beste. Ze worden gemaakt door de compost een tijdje met water te macereren 8-12 weken. Gebruik het extract binnen een week nadat je het door een doek hebt gezeefd, door opslag bij temperaturen tot 18 ° C. Bij grijze schimmel gebruiken we sproeien, rot en meeldauw.