Afvoer

Regelmatige bemesting van de grond met volwassen organisch materiaal zal de structuur en doorlaatbaarheid zeker verbeteren. Istnieją jednak dodatkowe metody poprawy właściwości podmokłych gleb. Oorzaak van de ongunstige situatie kan de bodemsoort zelf zijn of het hoge grondwaterpeil. We moeten daarom eerst definiëren, wat is de bron van het verschijnen van plassen water. Als water zich ophoopt in de winter of tijdens het ontdooien in het voorjaar, de oorzaak is waarschijnlijk ernstig, ondoordringbare kleigrond, voorkomen in dit deel van de tuin. Dit probleem kan vaak worden opgelost, door regelmatig de grond te graven en deze te mengen met scherp grind, wat de doorlaatbaarheid zal verbeteren (gebruik geen fijn zand, wat de situatie kan verergeren). Op plaatsen, waarin poelen worden gevormd, we moeten ook het grondwaterpeil controleren. Hiervoor graven we een gat met een diepte van ca. 60 cm. Als er water in zit, middelen, dat het grondwaterpeil hoog is. In een dergelijke situatie kan een geschikt afvoersysteem nodig zijn.

Teelt in drassige standplaatsen.

Een klein gebied, gelegen op een discrete plek, waarin water zich ophoopt, het hoeft helemaal geen probleem te zijn, integendeel en het voordeel van onze tuin. In plaats van te proberen de oorzaak van het zwembad weg te nemen, we kunnen de bestaande voorwaarden gebruiken, het selecteren van soorten voor deze site, die de voorkeur geven aan drassige bodems. Dergelijke planten zullen het substraat na verloop van tijd drogen, en hun wortelsysteem zal de onderliggende bodemlagen bereiken.
Naar de bomen, die goed groeien in wetlands zijn onder meer een slanke halswilg (Salix gracilistyla) odm. 'Melanostachys' over de originele, bijna zwarte kittens, die goudrood worden als ze groeien. De boom wordt hoog 3 m een ​​kroonbreedte 4 m. Schietwilg cultivars (Salix alba) ze worden voornamelijk gekweekt vanwege hun prachtige takken. Als we ze regelmatig trimmen, de hoogte van de bomen zal niet overschrijden 1,5 m. Elzen verdragen ook goed natte bodems. Grijze els (Alnus incana) odm. ‘Aurea’ ma ciekawe, oranje takken en katten en gelige bladeren, die in de zomer bleekgroen worden. De boom wordt hoog 10 m, en de breedte van de kroon 5 m. Modder cipres (Taxodium distichum) deze boom, die in de wilde vorm moerassen en uiterwaarden in Noord-Amerika bedekt. De boom maakt speciale ademhalingswortels aan, die uitsteken boven het oppervlak van grond of water, luchttoegang bieden tot het wortelstelsel. De cipres wordt groot 20 m. Voor kleinere, Zeer interessante planten die geschikt zijn voor vochtige grond zijn onder meer de Ethiopische Calla Lelie (Zantedeschia aethiopica) of een zomerse sneeuwstorm (Leucojum aestivum), mooie bolgewas die groot produceert, witte klokvormige bloemen.