Groene mest

Groene mest.

Veel tuinders willen hun grond verrijken met organisch materiaal, maar het is niet mogelijk om een ​​composteerder op te zetten. Meestal zijn ze niet toegestaan ​​vanwege het gebrek aan tijd of het gebrek aan vrije ruimte in de tuin. Mest krijgen blijkt vaak lastig en duur. Groenbemester is de oplossing voor soortgelijke problemen, die we op lege plaatsen op de bedden zaaien en twee of drie weken voor het zaaien of planten van nieuwe planten met aarde groeven. Daarom is een klein pakje zaden voldoende, om waardevol organisch materiaal te verkrijgen dat de bodem verrijkt.

Groene meststof kiezen

De keuze van planten voor groenbemesters hangt hiervan af, of we ze in de hoofdteelt zullen telen, als tussengewassen of tussengewassen (zomer of winter), evenals bodemtype en soorten, wat we van plan zijn om er later op te groeien. De enige echt effectieve manier is om met verschillende planten te experimenteren en ze te observeren, op welke datum na het zaaien kunnen ze met aarde worden uitgegraven (meestal voor de bloei). Als we de hoeveelheid stikstof in de bodem willen verhogen, Peulvruchten zijn geschikt.

Voordelen van groenbemesters

• Compact veld met groenbemesters gekweekte planten beschermt de bodem tegen erosie, remt de groei van onkruid en beperkt overmatige waterverdamping. Het diepe en vertakte wortelstelsel van deze planten draagt ​​ook bij aan het losmaken van de bodem en de mobilisatie van moeilijk bereikbare fosfor- en kaliumverbindingen uit de diepere lagen.. Als we peulvruchten telen voor groenbemesters, bijv.. klaver of lupine, dus verrijken we de bodem ook met stikstof. Soorten uit deze familie leven in symbiose met papillaire bacteriën die vrije stikstof uit de lucht binden, gebruikt door gewassen om het lichaam op te bouwen, die later geen stikstofbemesting vereisen. Bovendien slaan ze het op in de grond, ook voor opeenvolgende gewassen. Laten we dat ook niet vergeten, dat mastiekplanten een waar paradijs zijn voor nuttige insecten en kikkers die slakken eten.

Recept voor groenbemesters:

1. We zaaien groenbemesters op lege plekken op het bed.

2. Als de planten voldoende hoog zijn, we trimmen of trimmen ze, zwad voor compost.

3. De rest graven we met de grond in tweeën, drie weken voor het planten of zaaien van nieuwe planten.

De grond direct na het graven met groenbemester is misschien niet het beste substraat. Sommige groenbemesters kunnen stoffen afgeven die het kiemen in de beginfase van de ontbinding remmen. Het is daarom veel veiliger om een ​​maand of wat niet te zaaien, en zelfs beter, in plaats van zaaien, plant jonge planten op deze plek.