De grond graven

De grond graven is een van de basisbehandelingen om de bodemstructuur te verbeteren. Meestal gaat het ook om het verwijderen van stenen, onkruid en wortels, en het toedienen van kunstmest in de vorm van mest of compost. Graven is essentieel, wanneer we een nieuwe plek voorbereiden voor een bed of bed. Meestal graven we ook eens per jaar de grond in de moestuin, en de doelmatigheid van deze procedure wordt steeds vaker in twijfel getrokken.. Er zijn inderdaad situaties, wanneer jaarlijkse opgravingen meer kwaad dan goed kunnen doen.

Elk jaar loont het zeker de moeite om zware gronden op te graven, overdreven beknopt. Deze behandeling maakt, dat hun structuur wordt losgemaakt, waardoor ze meer doorlaatbaar zijn. Door de grond in een scherpe groef te laten voor de winter, vergroot het vriesoppervlak, wat in dit geval handig is. Water dat in de grond bevriest, breekt verdichte grondmassa's af. Middelgrote bodems reageren ook gunstig op graven. In het voorjaar drogen ze sneller op en warmen ze gemakkelijker op, die de groei en ontwikkeling van gecultiveerde planten versnelt. Bij lichte bodems is de situatie echter anders, lossere structuur en slecht vermogen om water en mineralen vast te houden. Ze graven in de herfst, we kunnen hun fysieke toestand verslechteren, omdat extra relaxatie en beluchting de afbraak van organische stoffen versnellen. Dus het blijkt, dat jaarlijks graven op bodems het minst aan te raden is, waarop het het gemakkelijkst is om ze te maken! Om de vijf grond graven lijkt het meest effectief, Zeven jaar. Het is beter om overtollige energie te gebruiken voor regelmatig wieden. Jaarlijks graven in moestuinen – vooral als u vruchtwisseling gebruikt – het is des te minder gerechtvaardigd, dat om de vier jaar de wortelplanten de grond toch losmaken.

De uiteindelijke beslissing over het jaarlijks opnieuw graven hangt dus af van de grondsoort en het type gewassen dat wordt geteeld. Het is de moeite waard om de regel te volgen: hoe lichter de grond, hoe minder losmakende behandelingen en hoe kleiner hun diepte. De eigenaren van zware gronden moeten zichzelf opvrolijken, dat deze procedure elk jaar gemakkelijker wordt.

Voordat we beginnen met het graven van de grond, we moeten ervoor zorgen, dat er geen ondiepe elektrische kabels onder het aardoppervlak lopen. We beginnen het werk met het verwijderen van de vegetatie die op het gebied groeit, wat het graven moeilijk zou maken, en stenen op het oppervlak. Hoog gras is het waard om te maaien. Er zijn in principe twee manieren om te graven. De eerste is een eenvoudige omkering van de aardlaag, zonder een groef achter te laten. De tweede manier is om met een groef te graven, maar we kunnen eerst een dun laagje grond met vegetatie in de groef werpen, die we met een schop hebben gesneden, en bedek het dan met schone grond. Als de vegetatie voornamelijk uit hinderlijk onkruid bestaat, we moeten ze natuurlijk niet weer in de grond begraven, maar overbrengen naar een composteerinrichting of drogen en verbranden.

Tuinmannen, die niet biologisch groeien, kan onkruid verwijderen, met behulp van herbiciden. Gebruik ze altijd in overeenstemming met de bijgevoegde instructies. We moeten ook rekening houden met het feit, dat sommige herbiciden enkele weken vóór het geplande grondgraven moeten worden toegepast, anderen, om effectief te werken, vereisen geschikte weersomstandigheden na het spuiten. Tuinmannen, die liever geen herbiciden gebruiken, kan onkruid verwijderen, die het oppervlak enkele maanden bedekken, die ze van plan zijn te graven, met donkere folie.

Als vooraf wieden niet nodig is, onkruid met sterke wortelstelsels, bijv.. distel of brandnetel, verwijder het voorzichtig tijdens het graven van de grond (samen met stenen en diverse afval, die we zeker meer dan eens ondergronds zullen tegenkomen). Planten die worden gekweekt voor groenbemesters en minder belastend onkruid kunnen veilig worden uitgegraven.