Mest

Mest.

Goed gecomposteerde mest kan in het vroege voorjaar worden gebruikt bij het voorbereiden van de grond voor gewassen. Als we het in de herfst uit elkaar halen, in de winter wordt er veel stikstof uit gespoeld. In de herfst kunnen we verse mest gebruiken. Voordat de lente komt, het zal een paar maanden langzaam in de grond uiteenvallen. Dergelijke mest is bedekt met een veel dunnere laag grond dan gecomposteerde mest. Dit zorgt voor een betere toegang tot de zuurstof die nodig is voor een snelle verspreiding van de meststof. Verse Obornik mag ook niet worden gebruikt voor kortingen, waarop planten al groeien, omdat er grote hoeveelheden ammoniak uit komen en hun wortels kunnen beschadigen. De bron is erg belangrijk, waaruit we de mest halen. Als we biologisch zijn, we mogen geen mest uit de intensieve landbouw gebruiken, die hormonen en antibiotica gebruikt. Het meest waardevolle is paarden- en rundermest. Varkensmest bevat minder calcium, maar veel fosfor. Vogelmest wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid voedingsstoffen. Verse vogelpoep mag niet worden gebruikt, omdat het plantenwortels kan verbranden. Het is het beste om het te composteren met ander afval. Mest wordt meestal gemengd met volwassen compost voordat de grond wordt gevoerd 1:1.