Verbetering van bodemeigenschappen

Verbetering van bodemeigenschappen.

Bodem, die we in onze tuin vinden, het zou voor ons slechts een startpunt moeten zijn. Door behandelingen die de structuur verbeteren, organische bemesting en mulchen, we zullen zeker in staat zijn om de eigenschappen ervan te verbeteren. Na een aantal jaren van passende maatregelen zullen de effecten van ons werk heel duidelijk zijn. Om een ​​moestuin te beginnen, mijn man en ik moesten de oude afbreken, asfalt oprit. De grond onder hem was natuurlijk buitengewoon arm. We hebben het diep gegraven, veel compost en mest toevoegen. Na het eerste jaar in onze nieuwe groentetuin hebben we een goede oogst binnengehaald. Op sommige plaatsen was het onmogelijk om delicate zaden te planten, vanwege de grote hoeveelheid verdichte grond. We hebben daar pootaardappelen geplant, en wat groenten, bijv.. sla, sperziebonen of suikermaïs, we groeiden onder glas van zaailingen.

Manieren om bodemeigenschappen te verbeteren.

Het oude tuinbouwwoord zegt: Voed de grond, geen plant ". Werkelijk, Natuurlijke bemesting voorziet de bodem van organisch materiaal, dat de belangrijkste bron van voedingsstoffen is voor de organismen die erin leven. Dankzij organische stof ontwikkelt zich biologisch leven in de bodem, die de bodemstructuur en zijn absorberende eigenschappen beïnvloedt. Als gevolg van deze kwestie vergroten lichte gronden hun watercapaciteit en vruchtbaarheid, en kleigronden worden minder stevig. In de natuur voeden rottende planten de aarde, hun bladeren, scheuten en wortels. Meestal verwijderen we dode planten of delen daarvan uit de tuin. En aangezien we deze natuurlijke rijkdom opruimen, het is de moeite waard om ze op een composter te bewaren. Op deze manier krijgen we een geweldige meststof, waarmee we de bodem verrijken. Dit is wat de natuur zelf doet.

Naar 75% de samenstelling van het plantmateriaal, die in de grond terechtkomt, kan water zijn. De rest is voornamelijk steenkool, zuurstof, waterstof en mineralen, zoals: azote, Fosfor, kaliumzwavel, calcium, magnesium en sporenelementen, die vrijkomen tijdens het ontbindingsproces. Wanneer organisch materiaal de bodem binnendringt, het wordt aangevallen door een echt leger van bodemorganismen. Zoals je kan zien, het toevoegen van organische stof aan de bodem verlevendigt de bodem in letterlijke zin.