Rozen – Thee-hybriden

Rozen – Thee-hybriden.

Theehybriden - Rosa thea hybrida hort. - zijn gemaakt aan het einde van de vorige eeuw. Het is de moeite waard om terug te denken aan de eerste klassieke hybriden van theeroosjes met vernieuwers, omdat ze een enorm aandeel hadden in het creëren van alle fokprestaties van vandaag. Deze variaties zijn: Lady Mary Fitzwilliam van het jaar 1883 i William Francis Bennett met roku 1884. De Engelsman Bennett was een gelukkige veredelaar van deze rassen, die zo de geschiedenis van rozen binnenging als de schepper van dit tot op de dag van vandaag onovertroffen ras.

De verdere veredelingsontwikkeling van theehybriden was buitengewoon dynamisch en was rijk aan betere en mooiere prestaties. Zulke eerste sterren met uitzonderlijke glans, ze waren buitengewoon succesvol en van grote populariteit: Kaiserin Augusta Viktoria gefokt door Lambert, van jaar 1891 oraz Mme Caroline Testout, fokken van de beroemde Pernet-Ducher, ook van het jaar 1891.

De eerste thee-hybriden lieten echter veel te wensen over als het op groeikracht aankwam; ze waren verre van de huidige vertegenwoordigers van dit ras. Vergeleken met de renovatiewerkers lieten ze echter een voordeel zien, omdat ze de hele zomer ongelooflijk uitbundig bloeiden en een steeds uitgebreider kleurenpalet vertegenwoordigden, wat de verbouwers misten. Poza tym sprawowały się znakomicie w uprawie pod szkłem, die veel betere resultaten opleveren dan hun voorgangers. Daarom waren ze op alle fronten ongeëvenaard. Renovatiewerkers presteerden alleen beter dan zij met een aanzienlijk sterkere groei en een grotere vorstbestendigheid, maar ook dit - zoals we vandaag achteraf zeggen, was niet genoeg, om deze rozen tot nu toe te laten overleven.

Het is onmogelijk om het Pernet - Rosa pernetiana-hortras van hybriden te negeren., die in hun tijd een grote rol speelden; ze leken in veel opzichten erg op theehybriden en daarom werden ze in een latere divisie in dit ras opgenomen.

Pernet-hybriden zijn ontstaan ​​uit de kruising van reparateurs met een gele roos - Rosa foetida Herrm. en trokken meteen de aandacht met hun uiterst effectieve kleurcomposities, gemaakt dankzij de combinatie van rood en geel. Dergelijke variaties, en mevrouw Edouard Herriot, Mevr. G. EEN. van Rossem, Voorzitter H. Hoover, Katherine Pechtold - genoot jarenlang wereldwijde bekendheid. Sommige, zoals de laatste twee, worden nog steeds verbouwd, wat het beste bewijs is van hun waarde.