Voedingsvereisten voor rozen

Voedingsvereisten voor rozen. We weten het al uit de overwegingen tot nu toe, dat rozen geen hoge eisen stellen aan de bodem, tevreden met gemiddelde omstandigheden; wij weten het ook, że takie przeciętne gleby muszą być jednak prawidłowo uprawiane i obficie nawożone. Hieruit is een simpele conclusie te trekken, dat rozen hoge voedingsbehoeften hebben. Deze vereisten, vergeleken met planten die gewoonlijk in de landbouw worden gekweekt, kunnen worden gedefinieerd als o 100% hoger.

In de periode dat we nog geen chemie- en landbouwstations hadden, we waren gedwongen om de bemesting van de grond te baseren op volstrekt onmeetbare elementen, omdat voornamelijk op observaties met betrekking tot de teelt op een bepaald stuk land. Momenteel vertrouwen we op het gebied van bemesting op volledig specifieke en meetbare waarden, met betrekking tot bodemvruchtbaarheid, welke gegevens kunnen worden verkregen bij het betreffende chemie- en landbouwstation. Bij het starten van de rozenteelt moeten we eerst chemische analyses uitvoeren van de grond bedoeld voor deze planten en pas op basis hiervan een bemestingsprogramma ontwikkelen.

Tegenwoordig zijn chemische en landbouwstations vertegenwoordigd in de departementen land- en bosbouw in de voorzitterschappen van nationale raden. Daarom is het noodzakelijk om in het juiste presidium te communiceren met een vertegenwoordiger van het chemie- en landbouwstation, die bodemmonsters neemt en helpt bij het voltooien van de bijbehorende procedure.

De zogenaamde bodems. landbouw, en dus gebruikt voor de teelt van elementaire landbouwgewassen, Ze bevatten in de regel een lager gehalte aan voedingsstoffen dan zogenaamde bodems. tuinieren; de verschillen kunnen verrassend groot zijn ten gunste van de bodems die voor tuinbouwgewassen worden gebruikt, als deze gronden natuurlijk op de juiste manier werden gecultiveerd en bemest. Tuinbouwplanten vereisen een meer zorgvuldige teelt en veel meer bemesting vanwege hun hoge voedingsbehoeften. Bovendien wordt de grond onder dergelijke planten zeer intensief gebruikt door het gebruik van forecrops, tussengewassen en tussengewassen, wat ook een zorgvuldige teelt en overvloedige bemesting vereist.

Voor een beter begrip van de criteria voor het beoordelen van land- en tuinbouwbodems en de enorme verschillen op dit gebied, Ik geef enkele cijfers: fosforgehalte van 12 mg w 100 g grond in de landbouw wordt als hoog beschouwd, in de tuinbouw wordt alleen naar het hoge gehalte gekeken 81 mg van deze component w 100 g grond. Hetzelfde geldt voor kalium, voor de landbouw is het voldoende 22 mg kalium, Definiëren, dat het gehalte hoog is, voor de tuinbouw - voorbij 80 mg.

Beoordeling van de bodem onder landbouwgewassen in het algemeen, we moeten concluderen, dat ze een opmerkelijk laag kaliumgehalte vertonen, onvoldoende - fosfor en de overgrote meerderheid daarvan is verzuurd. Materiaal geleverd door het Chemische en Landbouwstation in Łódź, verwijzend naar de bodems van de voormalige provincie Łódź, ze bevestigen het duidelijk. Bijvoorbeeld een laag fosforgehalte (hieronder 6 mg) ma 53,8% bodems, gemiddelde (6 -10 mg) - ma 34,2%, hoog - net 12,0% Laag kaliumgehalte (lichte grond tot 7 mg, gemiddeld tot 9 mg, zwaar aan 14 mg) - ma 89,2% bodems; gemiddelde (licht 8-12 mg, gemiddeld 10-15 mg, zwaar 15-20 mg) ​ 8,7%; hoog (licht van 13 mg, gemiddeld vanaf 16 mg, zwaar sinds 21 mg).alleen maar 2,1%.

De reactie van de bodem is ook verschrikkelijk 80,4% landbouwgronden van de voormalige provincie Łódź vertonen een zeer zure reactie (hieronder 4,5 pH) en zuur (4,6-5,5 pH), 11,8% licht zuur (5,6-6,5 pH), 7,8% reageert neutraal (6,6 Doen 7,2 pH) en alkalisch (meer dan 7,2 pH).