Gebouwen en uitrusting van een rozenkwekerij

Gebouwen en voorzieningen. Rozenkwekerijen stellen hier niet al te hoge eisen. Ik zal me hier beperken tot het vermelden van alleen deze gebouwen, apparaten en tools, die nodig zijn voor het goed laten draaien van een rozenkwekerij. Ik tel hier helemaal geen woonruimte op, kantoor en economisch, die zijn opgenomen in elk tuinbouwbedrijf. Het onderstaande uitrustingsprogramma moet worden beschouwd als een minimumschema.

Een gebouw is onmisbaar in de kinderkamer of in de directe omgeving, die de volgende doelstellingen zullen vervullen: bescherming van medewerkers tegen ongunstige weersomstandigheden, plek om je te kleden, wassen, om te rusten en te eten, en om de telgen schoon te maken en op te slaan, apparaten en tools, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, materialen voor het verpakken en verzenden van telgen en struiken; het zal ook een inpakfaciliteit zijn voor de expeditie van telgen en struiken. Met talloze functies, waar dit gebouw aan moet voldoen, kan gezien worden, dat het behoorlijk uitgebreid moet zijn, helder en goed beschermd tegen weersinvloeden; het hoeft echter niet te worden verwarmd. Een degelijke schuur kan alle gestelde functies vervullen. De aard van dit gebouw hangt hier primair van af, of terrein, waarop de kwekerij zal worden gevestigd, het is eigen of pachtgrond. Op gehuurde grond is de fabrikant meestal beperkt tot een nogal geïmproviseerd gebouw.

Het is waar dat het verder gaat dan het minimumplan, maar het is beslist raadzaam om de zogenaamde te hebben. wintermaker, d.w.z.. kamerschuur bedoeld voor het overwinteren van rozenstruiken en onderstammen. Zo'n winterbox maakt het mogelijk om hem in de winter te bewaren, geen verlies, materiaal dat in de herfst niet wordt verkocht, dit materiaal in de lente, in tegenstelling tot het materiaal dat in de grond zit, het begint veel later te groeien, waarmee je de expeditie kunt verlengen. Ook is het zeer gunstig om onderstammen te planten die niet vergevorderd zijn in de vegetatie. Dergelijke overwinterende planten werden ooit van hout gemaakt, het geven van een laag zaagsel aan de binnenkant van de zij- en gevelwanden. Het dak was bedekt met stro. Dergelijke gebouwen waren erg goed; in de winter hadden ze geen verwarming nodig, in de zomer waren ze cool. Momenteel zijn gebouwen van dit type gemaakt van bakstenen of holle bakstenen, meestal met vrije ruimte in de muren als isolatie. De constructie van het gebouw zou zo moeten zijn, dat tijdens de winter, bez ogrzewania, de temperatuur daalde niet onder de - 3 ° C. Tijdens de zomer kan zo'n overwinteringsapparaat ook veel functies vervullen die vereist zijn van het eerder besproken bijgebouw - het is daarom zeer nuttig.

De apparatuur die nodig is om de kinderkamer te bedienen, moet worden voorzien: elektrische motor bladverwijderingsmachine, evenals halters om struiken in bundels te binden en een grotere bok of een machine om in balen te verpakken.

Je zou het speciale gereedschap moeten hebben: omkeerbare ploeg, planeten voor het verplaatsen van de grond, een goede sproeier en een ploeg voor het ploegen van kant en klare struiken.

Ook heb je kraamkettingen of -lijnen nodig en eventueel cilindervormig gereedschap om gaten te maken, erg handig bij het planten van sterke onderstammen R.. multiflora.

In bovenstaande set heb ik de basisgereedschappen voor bodembewerking en diverse zorgbehandelingen niet meegenomen, alleen beperkt tot gereedschappen en speciale apparatuur.