Hoe maak je een toren van potten voor bloemstukken?

Hoe maak je een toren van potten voor bloemstukken?

Kant-en-klare pottorens of kruidenpotten met gaten aan de zijkanten zijn vrij duur en het is vaak moeilijk om de maat te vinden die je nodig hebt. We kunnen echter met succes zelf een container met een vergelijkbare vorm bouwen.
Orgineel idee

Drie potten van verschillende afmetingen (1); verschillende perkplanten, bijv.. dimor-foteka (2), klimop (3), kuif kuif (4) ik adverteer (5); schelpen (6); potgrond (7); blad (8)
Een paar potten in elkaar zetten, we kunnen eenvoudig een container met meerdere verdiepingen bouwen. Elke pot is half verzonken in een iets grotere pot, als resultaat wordt een toren gebouwd. We planten de planten rond elk van de containers, een fontein van kleuren creëren.
Perfect voor zomerkortingen
De pot met twee verdiepingen ziet er geweldig uit als hij wordt geplant met zomerperkplanten, vooral de klimplanten, het gladstrijken van de randen van volgende containers. We kunnen kruipende geraniums kiezen, kuif- (Brachycome), klimop, vele vormen van verbena, lobelia en Oost-Indische kers aan de randen van de potten. Helemaal bovenaan kunnen we een bossige plant planten, bijv.. dimorfotekę, gazania of een groep impatiens,
De kwestie van water geven
Vooral bij een dergelijke compositie is voorzichtig water geven erg belangrijk, als we terracotta potten gebruiken, waarvan het poreuze oppervlak vocht zal opnemen van de bodem van de pot eronder. Dompel voor elke watergift je vingers in de bodem van de pot, controleren, hoeveel water er in de bovenste container moet worden gegoten.

De toren voorbereiden:

1) Giet een handvol grote schelpen op de bodem van de grootste pan, bijvoorbeeld uit een gebroken aarden pot of dakpan. De schalen moeten het afvoergat bedekken, zodat de grond niet weglekt tijdens het water geven. Doe hetzelfde met de volgende potten.
2) Als je eenjarige zomerplanten plant, gebruik gemakkelijk doorlatende grond, waaraan u indien nodig kunt toevoegen 1/3 volume tuingrind. Vul de grootste pan voor de helft met het substraat en kneed goed.
3) Neem een ​​middelgrote pan en plaats deze in een grotere pan. Voeg wat aarde toe of raap het op, totdat de kleinere pot uitsteekt
meer dan ca. 15 cm. Bekijken, dat de hogere container rechtop staat en niet kantelt.
4) In een grote pot, rond de zijkanten van de middelgrote pot, plant kruipende planten, zoals klimop en verbena, die naar beneden hangen en de contouren van de container verzachten. Vrije ruimtes tussen planten
vul met aarde en kneed het lichtjes.
5) Vul een middelgrote pan ongeveer halverwege met de aarde, goed kneden en in een kleinere bak doen. In een middelgrote pot, rond de zijkanten kleiner dan haar, plant meer kruipende planten, zoals de kuifkuif.
6) Voordat je de hoogste pot plant, bekijken, dat alle containers stabiel zijn, vastgehouden door de grond rond hun billen. Als een van hen kan worden verplaatst, voeg er meer aarde omheen, zorgen, om de wortels van de plant niet te beschadigen.
7) Vul een kleine pot halverwege met aarde en kneed lichtjes. Haal de plant naar keuze uit de container, waarin het groeide, zorgen, om de wortels niet te beschadigen. Zet het terug op zijn plaats, voeg een beetje aarde toe en druk het substraat voorzichtig samen.
8) Geef de planten voldoende water zodat het substraat in alle potten goed bevochtigd wordt,
Gebruik een gieter met een diffusorpunt, zodat de sterke stroom water de grond niet wegspoelt.

Goed werk:

Geschikte maten:
Het is belangrijk om, dat de geselecteerde potten de juiste maat hebben. We moeten minimaal drie containers van verschillende afmetingen kiezen. Elk van hen zou in de volgende moeten passen, iets groter dan hij, waardoor er veel ruimte overblijft voor planten. Aan elke kant moet het in ieder geval erna zijn 10 cm ruimte voor afgeprijsde exemplaren.
Zo hoog, zoals we willen:
We kunnen een toren van elke hoogte bouwen, echter herinneren, dat de kleinste pot groot genoeg moet zijn, dat het gemakkelijk ten minste één plant kan bevatten. Hoe groter de container onderaan zal zijn, hoe hoger de tuintoren kan zijn.