Welk basisgereedschap voor tuingereedschap is nodig om voor een middelgrote tuin te zorgen?

Welk basisgereedschap voor tuingereedschap is nodig om voor een middelgrote tuin te zorgen?

Aankoop tuingereedschap heeft dan pas zin, wanneer ze regelmatig worden gebruikt, en dit hangt af van de grootte van onze tuin, de tijd die we kunnen besteden aan de zorg en het type planten dat wordt gekweekt. Veel hangt ook af van onze fysieke conditie. Oudere mensen, degenen die door overbelasting worden ondermijnd, zouden zeker meer mechanische hulpmiddelen moeten hebben.

Snijden:

 • Sekator – onmisbaar in beide grote, en kleine tuinen. De meest gebruikte zijn snoeischaar met twee messen en een messenschaar, waar het bovenste mes en de onderste schaar beweegbaar en scherp zijn. Het is een soort snoeischaar met veelzijdig gebruik. Een ander model is een snoeischaar met een platte schaarbalk, waar alleen het bovenste mes de snijkant heeft. De messen moeten gemaakt zijn van hoogwaardig staal en bedekt zijn met een antiaanbaklaag, De snoeischaar moet wat betreft de breedte van het handvat verstelbaar zijn om aan de handmaat te passen, handgreep met kunststof coating of – nog beter – met rubber bekleed en een riem om het gereedschap aan de hand te hangen
 • Snoeischaar op de verlengarm (tuinlansen) – boomhouders zouden ze moeten bemachtigen, seringen en andere hoge struiken
 • Lisi ogon – dat wil zeggen, een gewone gebogen tuinzaag. Het is voldoende als onze bomen niet groot en oud zijn. Als we combisystem kopen, dan wordt dezelfde zaag gebruikt om zelfs takken te zagen 4 meter boven de grond. Kies geen kleine zagen of met een opvouwbaar blad – zijn onhandig in het gebruik en het is beter om in plaats daarvan een tweehandige snoeischaar te gebruiken
 • Heggenschaar – gewone zijn genoeg, als de heg niet te lang is. Goed, als ze een versnelling hebben die het knippen vergemakkelijkt. Een heg knippen is erg vermoeiend, omdat – hoewel ze van tijd tot tijd worden uitgevoerd – wanneer hij meer dan heeft 20 meter lang, is het de moeite waard om een ​​elektrische schaar te kopen

Voor het gazon:

 • Maaier – het type hangt af van de grootte van het gazon dat we hebben. Een eenvoudige kooimaaier en een grasschaar zijn voldoende om kleine gazons thuis te onderhouden. Voor grotere exemplaren is een elektrische maaier nodig, en als het gazon meer dan heeft 600 vierkante meter moeten we een benzine grasmaaier kopen
 • Snaar trimmer – nodig om op sommige plaatsen gras te maaien, waar de maaier niet kan komen. Het beste is dit, die de diameter heeft van de vislijn 2 mm – dan zal het geen speelgoed zijn, maar een permanent apparaat
 • Hark – ze zijn handig bij het verwijderen van bladeren van het gazon

Om water te geven:

 • Gieter – het is het beste om een ​​plastic te kopen, omdat het licht is. De capaciteit mag niet te groot zijn, omdat het niet nodig is om meerdere liters water door de tuin te sjouwen
 • Tuinslangen, tips met snelle ontgrendeling, gieterpistolen – het is al standaard. We kiezen een bedrijf, die het grootste aanbod heeft – We zullen zeker iets meer kopen in de toekomst
 • Sproeiers – zowel zwaaiende als roterende zullen nuttig zijn
 • Sprinkler en irrigatieslangen – Ze zijn perfect voor het verbouwen van groenten en in tuinen, gedomineerd door bloembedden

Voor algemeen gebruik:

 • Barrow – zelfs nodig in een kleine tuin en niet voor het transporteren van grond. Het helpt om vers gekochte planten te vervoeren, maar het is ook perfect voor het dragen van zwaar gereedschap, gieters of materiaal voor de rand van de sponning
 • Drukspuit – een basisinstrument om ziekten en plagen te bestrijden. U kunt het beste een model kopen met een inhoud van ca. 5 liter – groter zijn zwaarder, en we gebruiken zelden een grote hoeveelheid geld. Deze zijn goed, die veel verwisselbare spuitmonden en verlengstukken hebben. Eigenaren van fruittuinen moeten in ieder geval met de punt van de veldspuit reiken 3 metry

Een heel belangrijk ding – hoewel het zelden belang wordt gehecht – is beschermende kleding, toch is het niet moeilijk om een ​​ongeluk in de tuin te vinden. Laten we dus eerst wat basisaccessoires kopen: katoenen handschoenen voor meer delicaat werk, leren handschoenen – nuttig voor stekelige struiken – en stofbril.

Specials zijn ook nodig knie-beschermers deze gevoelige gewrichten beschermen tegen onderkoeling. Als we veel in de tuin werken, is het ook de moeite waard om een ​​beschermend pak te kopen, de zogenaamde. tuinbroek. Bij het spuiten zijn beschermende handschoenen vereist, maskers en wegwerphoes, bijv.. dunne folie regenjassen.

Een andere schoffel ontbreekt hier – het is handig voor het verwijderen van onkruid, groeven maken voor zaden en de grond losmaken 🙂

Kettingzagen zijn handig voor het snoeien van bomen, die worden gekenmerkt door een perfecte combinatie van kracht, lichtheid en wendbaarheid, waardoor ze ideaal zijn voor het afsnijden en verzorgen van planten, olijfbomen en fruitbomen.