Grudnik

Grudnik

Er is een plant onder deze mysterieuze naam, die bloeit in de winter, tussen november en januari en is een prachtige bloem in pot. Het is ook bekend als: szlumberga, zygocactus, Kerst Cactus. Het mag wit zijn, Zalm, romig, paars en bloedrood, terwijl de bladeren glad of gekarteld zijn. Afhankelijk van de grootte van het exemplaar dat het kan hebben 25 Doen 100 bloemen.

Deze winterminnende plant is vanuit Brazilië naar ons land gekomen, om deze reden vereist het speciale grond en verzorging. Het is het beste om het op een substraat te laten groeien, dat is een humussubstraat met toevoeging van aarde en zand, dit geeft de plant een substituut voor de natuurlijke omgeving, waarin ze opgroeide. In Brazilië had het zijn natuurlijke habitat tussen de boomtakken.

Omdat het een plant is die graag op een koude plek staat, waarin het wordt geplaatst, kan het niet worden blootgesteld aan hoge temperaturen, als telers willen dat de toppen snel verschijnen, moet de kluit in een koude kamer leggen. Dit zal het helpen bloeien. Tijdens de bloeiperiode heeft het geen ijzige temperaturen meer nodig, en fluctuerend in de limiet 10 ​ 14 graden Celsius, en bezonning. Het mag echter geen licht zijn dat direct op de plant schijnt, maar verspreid, lijkt op dit, dat de klomp hout tijdens de bloei tussen de bomen kwam. Om de bloemen langer te bewaren, mogen ze tijdens het water geven niet met water worden overgoten, laat de ondergrond evenmin drogen. Het moet matig gehydrateerd zijn.