Gazon

Gazon

Iedereen droomt van een mooi en groen gazon voor de deur. Het is veel gemakkelijker om het te zaaien en te verzorgen, dan je vaak denkt.

We kunnen veel soorten gras vinden in tuinwinkels. Wszystko zależy od tego, waarvoor willen we het gazon gebruiken en onder welke omstandigheden het zal worden gebruikt. Meestal kun je in tuinwinkels zaadmengsels van verschillende grassen kopen.

Grasmengsels

En dus, als ons gazon niet voor specifieke doeleinden wordt gebruikt, we geven ook niet om speciale decoratieve effecten, to możemy zdecydować się na mieszankę uniwersalną. Trawnik z takiej mieszanki nie jest trudny w utrzymaniu. Het is echter bestand tegen vertrappen en maaien. Jest to mieszanka typowo użytkowa.

Als we echter dromen van een prachtige tuin, to powinniśmy użyć mieszanki dekoracyjnej. Trawy z tej mieszanki wyglądają znacznie ładniej i lepiej komponują się z posadzonymi kwiatami. Net als een universeel gazon is het bestand tegen laag maaien.

Als we het echter weten, Iemand bij ons thuis oefent veel voetbal, of welke andere buitensport dan ook, moeten we investeren in een sportgazon. De sportmengeling groeit snel en is zeer goed vertrapt, of zelfs plukken

Zaaien en onderhoud

Gazon, ongeacht het type en het doel, aantrekken doe je het beste in het voorjaar, d.w.z.. aan het begin van april en mei. Net voor het zaaien loont het de moeite de grond zo los te maken, om zijn klonten af ​​te breken. Gleba powinna być również wilgotna Na tak przygotowanym gruncie można wysiać trawę ręcznie, wees met een zaaimachine. Nadat het zaaien is voltooid, moeten we de zaden bedekken met een dunne laag aarde. Zo voorkomen we uitdroging, of was ze uit de grond.

Alleen dan mag het gazon worden bewaterd, als de aarde ca.. 3 cm. We kunnen beide besproeien met een gewone tuinslang met spuittip, en met behulp van irrigatiesystemen.

Het gazon mag niet hoger zijn, dan 10-15 cm (afhankelijk van het mengsel), daarom moet het relatief vaak worden gemaaid. Maaien bevordert de groei van het gras, dus hoe meer we het doen, hoe mooier het gazon zal zijn.

Een gazon voor de winter

Het gazon moet in de herfst goed worden voorbereid. Allereerst moet het in september worden bemest met fosfor- en kaliummeststoffen. In oktober moet de laatste keer worden gemaaid. Het gras moet dan worden bijgesneden tot vier centimeter lang