Hoe de tuin in de herfst te verzorgen

Hoe de tuin in de herfst te verzorgen

In de herfst veranderen veel struiken van kleur. Bladeren veranderen van kleur, rood domineert, geel en oranje. De tuinen zien er dan erg mooi uit en creëren interessante composities met verschillende struiken. De herfst is de tijd om tuinen voor te bereiden op de winter. Należy dobrze o nie zadbać, om volgend jaar in goede staat te blijven.

  • Als er eenjarigen in de tuin staan, die niet meer bloeien, moeten ze uit de grond worden gegraven. Op deze manier zullen we het zeker weten, dat als we ze volgend jaar op dezelfde plek planten, de bloemen niet te snel aangevallen worden door onkruid.
  • Bollen planten moet alleen in de herfst worden gedaan. Tulpen, narcissen, krokussen zijn vorstbestendige bloemen. Maar, om zeker te zijn, dat ze zullen bloeien, is het de moeite waard om de plaatsen met schors of zaagsel te besprenkelen, waar de bloemen werden geplant.
  • Als er thuja's in uw tuin zijn, snoei ze dan niet in de late herfst - op deze manier weet u het zeker, dat ze de winter zullen overleven.
  • Het is ook belangrijk om de planten tegen vorst te beschermen - er moet een kleine heuvel worden gebouwd om de wortels te beschermen. Een uitstekende manier om bomen te beschermen, is door de stammen wit te maken. Deze behandeling is gericht op het voorkomen van de zogenaamde. kalkaanslag veroorzaakt door een plotselinge verandering in dag- en nachttemperaturen.
  • In de herfst is een waaierhark voor het verzamelen van bladeren handig. Als we ze niet van het gazon verwijderen, in het voorjaar kan het blijken, dat de grasmat tekort zal schieten.