Catnip

Catnip

Catnip is een soort kruidachtige plant, na które składa się ponad dwieście gatunków. Kocimiętka ma nieduże, hartvormige bladeren. Het groeit in een gematigd klimaat. Het kan zowel in de tuin als in bloembedden worden geplant. Ale kocimiętka sprawdza się również jako roślina doniczkowa. Het kan worden gebruikt als sierplant.

Kattenkruid staat vooral bekend om zijn effecten op huiskatten. Kiedy koty wyczują aromat rośliny, of de smaak begint heftig te spelen en te bewegen. Ze spelen ook met de plant, haar grijpen en bijten. Ze spinnen tegelijkertijd heerlijk. De effecten van kattenkruid worden vaak vergeleken met de effecten van medicijnen op het menselijk lichaam. Catnip zorgt voor fijne sensaties voor spinnen, ze zijn echter niet schadelijk voor katten. De reactie van katten is niet te wijten aan het gehalte aan psychoactieve stoffen, maar aan het feromoon van de kat. Daarom is kattenkruid het meest effectief bij katten in de vruchtbare leeftijd. Jonge katten staan ​​praktisch onverschillig tegenover de plant.

Catnip is zowel als verse plant in pot verkrijgbaar, evenals droog. Beide vormen werken met exact dezelfde kracht op de kat.