Lente-uitjes

Lente-uitjes

We noemen lente-ui jonge uienkoppen, ongeacht de soort. Dit zijn de jaarlijkse vruchten van deze plant. Ze zijn perfect voor verdere teelt. Uien gekweekt uit lente-uitjes zijn beter bestand tegen vorst,. Het kan ook eerder worden opgehaald, dan een ui die uit zaad is gekweekt.

Lente-uitjes. Planten

U hoeft geen hectares veld te bezitten, om zelf de ui te laten groeien. Het enige wat je nodig hebt, is een plastic bakje, die kan worden gekocht bij elke tuinwinkel. We hebben ook land nodig, bij voorkeur licht zuur, wees onverschillig. Het is ook de moeite waard om hier voor te zorgen, dat het land vruchtbaar zou zijn, en permeabel. De aarde moet in de bak worden gegoten. Voor elke bosui moet een kleine uitsparing worden gemaakt. Meestal zitten er ongeveer vier bollen in een bakje. Plant de bollen in de kuiltjes en bestrooi ze lichtjes. Zet het dienblad op de zonovergoten plek op de vensterbank, een balkon zijn. We planten de lente-uitjes.

Groeiende lente-uitjes

Lente-ui is geen erg veeleisende plant. Het is voldoende om de grond regelmatig los te maken met een schoffel, geef de opkomende scheuten water, en indien nodig kunstmest gebruiken. Rijpe uien kunnen in het vroege najaar worden geoogst.