Wanneer aardbeien planten

Wanneer aardbeien planten

Het lijkt erop, dat we onze gewassen of veredeling altijd in het voorjaar starten. Er zijn echter bepaalde planten met een langere plantperiode. Dit zijn natuurlijk aardbeien, die we kunnen planten van het vroege voorjaar tot het late najaar.

Voordat we echter besluiten om in zo'n lange periode kleine struiken te planten, we moeten er eerst voor zorgen dat de planten niet besmet zijn met ziekten en dat ze niet zijn aangevallen door parasieten. Een andere voorwaarde is dit ook, że w momencie kiedy w końcu dostarczono do nas sadzonki truskawek, dan moeten we de beslissing om ze in de grond te stoppen niet te lang uitstellen.

Het proces van het planten van aardbeien in de tuin moet ook aan bepaalde richtlijnen voldoen. We kunnen ze namelijk niet op vers gegraven grond planten. Het moet natuurlijk worden opgeblazen, maar ook enigszins vervallen na het ploegen. Bedek de hele aardbeienwortels grondig, op deze manier, om ze grondig te bedekken met een laag aarde, en doe er zelfs een kleine kegel in.

We graven aardbeien altijd in het rijsysteem. Wat betekent, dat er tussen de rijen voldoende afstand moet zijn van ca. 80 centimeter. En in rijen, tussen individuele zaailingen laten we niet minder dan 15 centimeter vrije ruimte. Na het planten worden de aardbeienzaailingen overvloedig bewaterd. Zo krijgen ze de kans zich snel aan te passen in onze tuin, waarvoor ze je zullen terugbetalen met zoete gewassen.