Pygmee egel

Pygmee egel

Voordat u een besluit neemt

Voordat u een pygmee-egel koopt, moet u dit doen:

 • Overwegen, hebben we de juiste voorwaarden om de egel te houden. Groot terrarium met bijverwarming.
 • Denk er over na, of er tijd is voor dagelijkse water- en voedselveranderingen, en het schoonmaken van de kattenbak.
 • Overwegen, zijn we in staat om het toekomstige huisdier van het juiste voer te voorzien en het dieet te diversifiëren.
 • Onthouden, dat de egels zelfs nog leven 10 jaar, we moeten ze ook een tijdje niet als "speelgoed" behandelen.

De verblijfplaats van de pygmee-egel

Egels appartement, het moet zo hoog mogelijk zijn. Voor één egel bied ik minimaal 80x40x40, omdat alle gebruiksvoorwerpen van de egel daar moeten passen. Onthoud ook, dat de egel minimaal 20 ° C nodig heeft, normaal bestaan. Daarom kunt u verwarmingskabels gebruiken onder het terrarium of verlichting in de vorm van een gloeilamp, Een goede ventilatie van het terrarium is ook noodzakelijk.

Pygmee-egeluitrusting

Het belangrijkste apparaat, er is een huisje voor onze kleine. Het moet groot en gezellig zijn. Je kunt het zelf maken van karton, of koop de juiste maat bij een dierenwinkel. Je kunt er stukjes fleecemateriaal in doen, zodat ons huisdier zacht en warm is. Als beddengoed raad ik stofvrij zaagsel aan.
Ook in het terrarium dient een stabiele kom aanwezig te zijn, bij voorkeur keramiek en drinkbakken. Het is het ook waard, denk aan een spinnewiel( noodzakelijkerwijs gevuld, of verweven stof, zodat de egel zichzelf geen pijn doet), als we niet willen dat onze taal gezondheidsproblemen heeft. Je kunt zijn speeltijd ook opfleuren met een paar teddyberen, TUNNEL, stenen of loopbruggen.

De pigmentatie is beperkt

Het temmen van een egel is niet al te belastend of bedreigend, omdat egels nogal vredig zijn (zij het vaak timide) schepsels.

De eerste dag in je nieuwe huis is een enorme stress, en er zijn een paar dingen om in gedachten te houden.

 • We kwellen de egel de eerste dagen niet met onnodig contact, overlappend, etc.;
 • De egel mag de eerste dagen in de nieuwe omgeving weinig eten en het huis niet verlaten, maak je er geen zorgen over, zodra de egel zich zelfverzekerd en veilig voelt, zal alles normaliseren;
 • Het is een goed idee om wat kleren met onze geur in het terrarium te leggen, zodat ons nieuwe huisdier eraan kan wennen.;
 • Maak je geen zorgen over het schuim dat op de spikes wordt aangebracht, DIT IS GEEN KONIJN. Deze soort reageert op deze manier wanneer hij in contact komt met een nieuwe geur, object of omgeving, en het is een volledig natuurlijke activiteit;
 • Als de egel waarschijnlijk door het terrarium loopt, kun je proberen ermee om te gaan door hem in je armen te nemen, U kunt dit het beste doen door uw handen op de zijkanten onder de egel te plaatsen, als de egel naar huis ontsnapt, laten we hem met rust en proberen we het de volgende dag, NIETS MET KRACHT;
 • Trek de tong niet uit de slaap, want dit heeft geen invloed op de resultaten van het temmen, er moet aan worden herinnerd dat het een nachtdier is en dat het in de avonduren het beste is om het op te pakken en op de vlucht te laten gaan;
 • Een egel die niet in een bal krult en niet tegen ons schreeuwt als we hem uit het terrarium proberen te halen, kunnen we als tam beschouwen.