Basisvoorwaarden voor de ontwikkeling van planten

Basisvoorwaarden voor de ontwikkeling van planten.

Basisfactoren die de ontwikkeling van planten bepalen – het is aarde, licht en water. Je weet wel, dat elke plant ervoor in een geschikte omgeving moet staan, want alleen dan kan het normaal vegeteren. U moet dit onthouden, dat de plant ademt, trekt water uit de grond, en daarmee oplossingen van minerale zouten, welke – in combinatie met kooldioxide uit de lucht – vormen organische verbindingen, noodzakelijk voor zijn vegetatie. Deze processen vinden plaats in de wortels, bladeren, schiet. Bodem, als een essentieel element van de plantomgeving, moet voldoende voedingsstoffen bevatten, water en lucht.

Afhankelijk van het type en soort planten, mengsels van verschillende grondsoorten worden gebruikt, bijv.. lommerrijke, compost, de inspectie. Bij deze mengsels wordt vrijwel altijd zand of turf toegevoegd. Zand maakt gronddeeltjes los, het vergemakkelijken van toegang tot de wortels van de lucht die nodig is voor plantvegetatie, turf verbetert de bodemvochtigheid en – net als zand – het draagt ​​bij aan het losmaken van zijn samenhang. De juiste samenstelling van de mengsels garandeert de juiste en gunstige omgeving voor individuele planten.

Bereid om bladaarde te ontvangen, de bladeren die van de bomen zijn gevallen, moeten worden verzameld (het vermijden van eiken- en elzenbomen, met een tannine die schadelijk is voor planten), giet ze met aarde, meerdere keren werken (mengen) en pas na zeven te gebruiken voor het vullen van containers en het planten van planten.

Compostaarde wordt gemaakt door tuinafval af te breken (onkruid zonder zaden, snij planten, bladeren enz.), evenals binnenlands (schillen, eierschalen, etc.), die bij voorkeur in een compostput moet worden gestort, bestrooi met aarde en giet af en toe water. Na een tijdje (meestal is een jaar voldoende) de compost moet worden gemengd (opnieuw doen) en zift, compostgrond krijgen.

Frame grond is gemaakt van de meststof die wordt gebruikt voor het leggen van frames. Nadat het in stapels is gerangschikt, wordt het meerdere keren verwerkt en na een jaar gezeefd, het ontvangen van de grond die geschikt is voor gebruik.

Behandelingen die nodig zijn om bladaarde te verkrijgen, compost, de inspectie – kunnen worden gemaakt door de eigenaren van eigen tuinen en percelen; gebruikers van balkons en loggia's moeten liever kant-en-klare grond of een geschikt mengsel kopen bij een tuinplant of bloemenwinkel.

Naast mineralen en lucht hebben planten water nodig. Watergebrek zorgt ervoor dat de plant uitdroogt, het teveel ervan verhindert dat lucht de wortels bereikt, zorgt ervoor dat ze afsterven (rot) en verhoogt de zuurgraad van de bodem.

Onder invloed van vele fysische en biochemische processen worden in de bodem verschillende chemische verbindingen gevormd: reglement, zouten en zuren, waardoor het alkalisch wordt, neutraal of zuur. Voor de meeste planten is een neutrale of licht zure reactie het meest geschikt.

Temperatuur is een zeer belangrijke factor bij de ontwikkeling van planten, beide landen, en het milieu, waarin de plant zich bevindt. De temperatuurdaling kan het gevolg zijn van een plotselinge afkoeling van de lucht of het gebruik van te koud water om te besproeien. Geef de planten daarom geen water met water dat rechtstreeks uit de kraan komt, maar bewaar het een tijdje in het vat (flessen), om het warm en gedechloreerd te houden.

Ongeacht de voorbereiding van de grond, het is ook noodzakelijk om het te voorzien van geschikte meststoffen die de bodem verrijken met voedingsstoffen, en vooral in stikstofverbindingen, fosfor, kalium en calcium, evenals andere stoffen, die samen met de kooldioxide uit de lucht het belangrijkste voedsel van planten vormen.

Een goede voeding van planten bestaat uit het verstrekken van de nodige ingrediënten in de juiste verhouding, daarom is het het beste om kant-en-klaar te gebruiken, in de handel verkrijgbare meststofmengsels. Momenteel is Florowit het gemakkelijkst te gebruiken (in pakketten 1 l – verkrijgbaar bij bloemenwinkels).

De grondaanvoer moet in het voorjaar worden gestart (meer intensieve plantengroei), en eindigen in de late zomer of vroege herfst. Voordat de bemestingsprocedure moet worden onthouden, dat de aarde vochtig moet zijn. Vers geplante of getransplanteerde planten kunnen pas na enkele weken worden gevoerd.

Overvoeding van planten moet worden vermeden, omdat het hun groei remt, en kan ze zelfs doen sterven.