Hermelijn – Mustela erminea

Hermelijn – Mustela erminea

Terwijl knaagdieren overgroeien en velden en weiden veranderen in een groot doolhof van onderaardse doorgangen, hun natuurlijke vijanden verschijnen onmiddellijk. Buizerds en torenvalken beginnen over dergelijk terrein te zweven. Reigers en ooievaars verzamelen zich ook. 'S Nachts eindigen veel muizen hun leven in de klauwen van nachtvogels of tussen de hoektanden van vossen. De heuvels van de aarde getuigen van de nachtelijke bezoeken van laatstgenoemde aan de muizenkolonies. De hermelijn is ook een knaagdiervernietiger. Hij woont overal in Europa, behalve het Middellandse-Zeebekken, in Noord-Azië en Noord-Amerika. Het wordt voornamelijk gevonden in vlaktes en heuvels; in de bergen kan het hoogten bereiken 2000 m. Het voedt zich voornamelijk met knaagdieren, onder gunstige omstandigheden vangt hij jonge hazen, hij eet echter ook kikkers, hagedissen, slakken en insecten. Hermelijn, net als andere martenidae, ze reproduceren in twee vaste perioden. Eerste, het is februari of maart; eicel, dan ontwikkelt het embryo zich normaal en bevalt het vrouwtje na 8-10 weken zwangerschap. Het tweede paarseizoen vindt plaats in juli en augustus. In dit geval blijft het embryo latent in de baarmoeder. Vrouwtjes zijn negen maanden zwanger en bevallen 4 Doen 7 jongeren bijna tegelijkertijd met de eerste groep, d.w.z.. van april tot juni. Het nest wordt ook verzorgd door de reu.

Hermelijn (1) hij is 30-41 cm lang, inclusief de staart (3-12 cm). Zijn lichaamsgewicht is 125-350 g. Vrouwtjes zijn ongeveer een derde kleiner en lichter dan mannetjes. Een hermelijnen zomerjurk is op de achterkant van een kaneelkleur, bijna wit op de buik. Het uiteinde van de staart is altijd zwart, ongeacht de kleur van de jurk. Winter, wanneer de vacht van de hermelijn wit wordt, staart einde, de ogen en mond blijven zwart (2). De hermelijn beweegt in sprongen van verschillende lengtes, altijd de achterpoten in de sporen plaatsen die door de voorpoten zijn achtergelaten. Nadat je door de sneeuw bent gelopen, kun je het spoor van zelfs voetafdrukken zien die 20-70 cm uit elkaar zijn gelaten (3). Voorpootafdrukken hebben 2 cm lang en 1,5 cm breed, achterpoten respectievelijk 3,5 ik 1,3 cm (4).

In veel landen worden hermelijnen neergeschoten of vast komen te zitten vanwege hun kostbare vacht.

Beschermde soorten.