Boommarter – Dinsdag dinsdag

Boommarter – Dinsdag dinsdag

Kunowaceae onderscheidt zich door een grote flexibiliteit en mobiliteit. Ze hebben korte poten, lang en soepel lichaam, waardoor ze kunnen klimmen en glijden in een holte of kuil. Marters zijn middelgrote vertegenwoordigers van marters. Ze leven in kleine aantallen in heel Europa, behalve Spanje en Groot-Brittannië, waar ze nu bijna uitgestorven zijn. Boommarter komt ook voor in West-Siberië en de Kaukasus, in Klein-Azië en in Iran. Als carnivoor in het bos waagt het zich niet in open gebieden of in de buurt van menselijke nederzettingen.

Als een lijn voetafdrukken in de vorm van paar voetafdrukken wordt ontdekt in de sneeuw, die op regelmatige afstanden naast elkaar wordt geplaatst, en als deze sporen ong. 4,5 cm einde aan de voet van de boom, je kan er zeker van zijn, dat een marter deze kant op kwam. Alle marters bewegen zich in kleine sprongen in de sneeuw, de achterpoten worden precies in de afdrukken van de voorpoten geplaatst (3). De marter jaagt in het gebied variërend van 5 Doen 20 km². Het wordt doorkruist door paden, welke marter markeert met zijn geur. Elke nacht loopt hij deze paden 3-7 km. Overdag rust het in boomholten of in eekhoornnesten, waar hij soms voedselvoorraden bewaart.

Paarseizoen kuny het is in juli en augustus. Na de zwangerschap, verlengd vanwege de latere implantatie van het embryo (236—274 dagen), het vrouwtje bevalt in april of mei 1 Doen 6 jong. Bij vrouwtjes die in de zomer niet worden bevrucht, treedt hitte op in februari of maart van het volgende jaar. Na de bevruchting is de zwangerschap op dit moment veel korter.

Ze is volwassen geworden omdat (1) hij is 40-53 cm lang. De lengte van zijn pluizige staart is 23-28 cm, en lichaamsgewicht van 0,8 Doen 1,6 kg. Het is dik, glanzende vacht is bruin, versierd met een gelige kin, duidelijk zichtbaar, bekladden, eindigend op de borst. Marten klimt vakkundig in bomen dankzij scherpe klauwen en harige zolen. Een prooi achtervolgen, bijv.. eekhoorn, maakt sprongen van 3-4 m lang, verhuizen van tak naar tak. Op de paden vind je zwarte uitwerpselen, langwerpig en tot een touw gedraaid (2). Aan het einde van de zomer bevatten ze een grote hoeveelheid bosfruitresten. In Polen mag alleen op vuurwapens worden gejaagd. Wildsoorten.