ramen, balkons, loggia, terrassen, erkers – van de middeleeuwen tot heden

ramen, balkons, loggia, terrassen, erkers – van de middeleeuwen tot heden.

Wanneer was de kunst van het bouwen? Is het mogelijk om de geboortedatum van architectuur te bepalen?? Het is moeilijk om op deze vragen een precies antwoord te geven, en zelfs nog moeilijker om het uiterlijk van het eerste venster op tijd te lokaliseren, balkon, loggii, het terras, erker.

De holbewoners en de herders die door de steppen dwaalden, werden geplaagd door de kou, regen, wind. Je moest een dak boven je hoofd maken, levensomstandigheden verbeteren. Het eerste gebouw vorderde in kleine stapjes. Het kostte eeuwen om te verbeteren en te transformeren. De ingang van de grot werd verbreed en gladgestreken met behulp van stenen werktuigen. Om het interieur tegen de kou te beschermen, de wind, met regen werden gordijnen gelegd van stenen en boomtakken, huiden van bejaagde dieren werden opgehangen, gaten werden gedicht met bosjes gras. Een grotere spleet in de stenen muur was misschien het eerste raam, en de grondhelling is zelfs voor de grot – eerste, stenen terras.

Voor hem gemaakt van takken, grassen en huiden van de hut kwamen binnen via het met een mat vastgezette ingangsgat, zwevende huid. Een willekeurig gemaakt gat in de omhulling van de hut deed dienst als raam.

In de regio's, waar geen steen was voor bouwmateriaal, klei werd gebruikt: gemaakt met water, werd het gebruikt om lemen hutten te bouwen. Tam, waar was de agent, een baksteen was geboren, aanvankelijk als een klomp klei in blokjes gevormd en in de zon gedroogd, later ontslagen. Vele generaties waren tevreden met een eenkamerwoning. In de eenvoudige, vierwandige hutten in dozen, gemaakt van klei en houten stammen, er ging maar één deur open. Na verloop van tijd werden er nieuwe kamers in een rij geplaatst, tot er een gesloten systeem ontstaat met in het midden een terras. Door huizen te groeperen werd een stad.

In de oudheid, op verschillende breedtegraden met verschillende klimaten, de bouw verliep via verschillende ontwikkelingspaden. De hele geschiedenis van architectuur, zijn ontwikkeling, is afgeleid van de geschiedenis van een woonhuis. De bakermat van deze ontwikkeling zijn grotendeels de landen die in de stroomgebieden van de Eufraat en de Tigris liggen. De wortels van de Europese constructie en architectuur gaan diep in oude beschavingen, sappen halen uit de Sumerische cultuur, staroegipskiej, Grieks, Rzymska et al.

Ancient Hellas is de bakermat van onze cultuur. Dit is waar dergelijke leringen en namen vandaan kwamen, zoals filosofie, logica, het beleid, architectuur. Ook constructie – De Griekse architectuur werd tot kunst verheven. Grieken, meesters in filosofie, literatuur, wiskunde, beeldende kunst, zij hebben de vorm en de vorm van het gebouw tot een hoge graad van perfectie opgetrokken, door te werken met eenvoudige constructie-elementen.

De vroegste Helleense constructies gebruikten hout, gline, steen, om het gebruik van de Blowing Stone onder de knie te krijgen. De structurele elementen waren kolommen en stenen balken. De beperkte overspanning van de balken moet hebben bijgedragen aan een vrij bescheiden ontwikkeling van openingen in de wanden van de gebouwen. Er is een rijke diversiteit aan terrassen, arcades.

Verder, De Romeinse cultuur heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de architectuur. Hoewel het principe van het construeren van bogen in Babylon bekend was, Egypte, Mycene, het zijn alleen de Romeinen, erfgenamen van de Etrusken, zo ontwikkelden ze de techniek van bogen en gewelven, dat ze als nieuwe uitvinders kunnen worden beschouwd, gewaagde constructies. Deze boogoplossingen hadden een doorslaggevende invloed op de vormgeving van raam- en deuropeningen, het bouwen van een loggia, terrassen, erker.

Invloeden van de Griekse en Romeinse cultuur die tot diep in Europa doordrongen, bereikten de verste uithoeken. Ook heeft de migratie van bouwprestaties van het zuiden naar alle regio's ten noorden van de Alpen de architectuur van West- en Midden-Europa gecreëerd.. Bijna iedereen, niet per se een expert in kunstgeschiedenis, hij leerde zelfs een bescheiden kennis over bouwstijlen op school, hoe Roemeense stijl, Gotisch, Renaissance, barok, neoclassicisme. Deze namen worden geassocieerd met de geziene kastelen, paleizen, historische wijken van oude steden.