Erker

Erker

Erker – een interessant element van de gevel uit de romaanse periode – het heeft zich gedurende vele eeuwen ontwikkeld, begon te verdwijnen in de 20e eeuw. In het interbellum werden gebouwen met erkers gebouwd, nog- Single – ze verschenen in de eerste jaren van wederopbouw, maar nadat de prefabbouw het bouwen onder de knie had, bleven ze slechts een herinnering aan prachtige architectuur. Het is niet alleen jammer voor de gevel, maar vooral voor de gebruiker van het appartement. De functionele en plastische waarden van de erker zouden dat wel kunnen – naast balkons en loggia's – verrijken de gevels van gebouwen en de functie van appartementen. In de periode van de wederopbouw is een deel van de gevels hersteld door één erker- of met meerdere verdiepingen. Er zijn er maar heel weinig in geprefabriceerde constructie, timide pogingen om erkers te bouwen.

Deze variatie op het balkon, van verschillende vormen, omsloten door muren, creëert een extra kamer naast de kamer, een goed verlichte baai. Het wordt veel gebruikt als ontspanningsruimte, plek om te werken, een aparte ruimte voor kinderspellen, oranjerie. In deze ruimte, beschermd tegen kou en wind en rijkelijk verlicht, je kunt een charmant hoekje vol sierplanten creëren.