Terras

Terras

Ten slotte moet het terras worden genoemd. Volgens de encyclopedie is het een aarden wal, versterkt met een fundering, of een soort balkon op steunen, eventueel een horizontaal dakvlak omgeven door een balustrade. Terrassen, rijkelijk gebruikt in paleisarchitectuur, begon te verdwijnen in de gemeentelijke bouw. Ze zijn nog steeds te vinden in de weinige huizen uit het interbellum, voornamelijk als dakterrassen.

Momenteel worden terrassen ontworpen in hotelgebouwen, vakantiehuizen en cafés. Meestal zijn ze echter een belangrijk functioneel en decoratief element van eengezinswoningen, voornamelijk als grondterrassen, het woongebouw direct met de tuin verbinden. De terrassen bieden de meeste kansen voor een rijke bloementoepassing, sierplanten en struiken.

Terrassen, vergeleken met balkons en loggia's, ze zijn een veel grotere vorm, het creëren van brede mogelijkheden van hun gemakkelijke ontwikkeling voor recreatieve doeleinden. Het terras is een verlengstuk van het appartement, een link met het rijke groen van de tuin rondom de woning. Terrassen zijn voornamelijk het voorrecht van eengezinswoningen, Willi. Afhankelijk van de grootte van de woning en de oplossing zijn er lager gelegen terrassen verbonden met de begane grond, de tuin in rennen, terrassen op de eerste verdieping en "dakterrassen" boven het laatste plafond van het huis.

In oude gebouwen, in de zogenaamde. huurkazernes, boven de bovenste verdieping zijn grote terrassen te vinden. Nieuw, Bij massale woningbouw wordt het gebruik van terrassen grotendeels vermeden. Alleen in hotelgebouwen, In sanatoria en vakantiehuizen zijn terrassen vaak het dominante element. Het terras is vooral functioneel belangrijk bij het ontwerpen van kinderdagverblijven en kleuterscholen. De geschiedenis van de terrassen is zo lang, zoals de geschiedenis van architectuur. De oplossingen van de paleisterrassen waren bijzonder rijk. Vandaag de dag, tijdens de periode van geïntensiveerde individuele constructie, het terras kreeg een bijzondere gebruikswaarde en werd bijna het basisonderdeel van elke nieuw opgerichte eengezinswoning.