ONTWIKKELING VAN EEN BALKON, LOGGII, TERRAS

ONTWIKKELING VAN EEN BALKON, LOGGII, TERRAS.

balkon, loggia, terras kunt u wegkomen van het gesloten appartement, ze openen een grote ruimte, u toelaten om de straat te observeren, contact met groen, de zon.

Het nadeel van het balkon en de loggia is echter de luchtigheid die hun volledige bruikbaarheid beperkt. Vooral atmosferische veranderingen zijn lastig – wind, regen of te veel zon – die de ontwikkeling van een balkon of loggia met vast meubilair voorkomen (hoewel er voor een loggia enkele opties zijn om permanente meubelelementen in te delen). Deze atmosferische ergernissen mogen de architectonische en tuinierende uitvinding van de bewoners bij het inrichten van dit deel van het appartement echter niet in de weg staan..

Een balkon omgeven door groen en bloemen is niet alleen een kleine tuin, maar ook een rustplaats. Zijn vorm, de kleur en vormgeving complementeren en verrijken de vaak treurige gevels van gebouwen, benadrukken de esthetische uitstraling van de straat. Maar hoe vaak balkons - in plaats van te verdrinken in groen en bloemen, verrijkt met kleurrijke luifels en steunen met klimvegetatie - het zijn houtkamers, onnodige magazijnen, dingen verwijderd uit het appartement.

Ten opzichte van het balkon is de loggia, dat is als een verzonken variant van het balkon, het geeft de mogelijkheid om over een grotere oppervlakte te beschikken, en de zijwanden beschermen niet alleen tegen de wind, maar ze creëren betere omstandigheden voor het kweken van planten en voor gezellige zithoekjes. Aan de zijwanden van de loggia kunnen haken worden aangebracht om bloembakken op te hangen, houten roosters voor klimplanten, installeer verlichting. Met verschillende containers met meerdere niveaus kunt u zelfs peterselie en bieslook laten groeien.

U moet in de winter goed nadenken over de indeling van het balkon en de loggia, en uiterlijk in het vroege voorjaar – het voorbereiden van al het materiaal. Onze markt kan niet aan alle klantwensen voldoen, niet alleen wat betreft groot en zwaar meubilair voor appartementen, maar ook de kleintjes, complementair. Veel dromen over de ontwikkeling van kleine dingen, als een plank, troosten, een verfdoos, staan ​​voor bloempotten, stort in als gevolg van marktfalen. De manier om uit de problemen te komen, is doe-het-zelf; de slogan "Ludwik… to the hammer ”is de enige kans om uw eigen dromen waar te maken, de kleinste "hangende tuin van Babylon".

De eerste stap bij het inrichten van een balkon of loggia is het schoonmaken en schilderen van de reling. Met het oog op de esthetiek van het hele gebouw dient de kleurkeuze met de buren te worden afgesproken, terwijl ze allerlei bonte dingen opgaf – strips, stippen en "Picasso" -patronen.

Na het schilderen van de reling en het schoonmaken van de balkonplaat, eventuele gaten opvullen met cement, de dozen zijn bevestigd, roosters en ondersteunt en positioneert de containers. Traditionele houten bloembakken worden gebruikt op grotere balkons en loggia's, blik of meer in de handel verkrijgbare plastic containers. Metalen en plastic dozen moeten beter worden vermeden, omdat ze gemakkelijk opwarmen door de zon, die de bodem snel opdroogt en de vegetatie van planten nadelig beïnvloedt.

Houten kisten kunnen worden gemaakt door een doe-het-zelver; de meest voorkomende zijn dozen met afmetingen 100-120 cm lengte, 25 cm breed en 18-25 cm diep. Lange kisten worden gebruikt op kleinere balkons 75-100 cm, breedte 20-25 cm, en de diepte 18-20 cm. Dikke grenen of sparren planken zijn het meest geschikt voor dozen 2-2,5 cm. In de bodems van de dozen moet je er een paar boren (2-4) gaten in diameter 1 cm, die worden gebruikt om overtollig water af te voeren.

De dozen kunnen aan de buitenkant van de reling worden bevestigd op houders die aan het boven- of onderframe van de reling zijn gelast of op de balkonplaat aan de binnenkant van de reling worden geplaatst. Als er geen permanent gelaste uitsteeksels zijn, handvatten die geschikt zijn gevormd uit een platte staaf, kunnen worden gebruikt, op de reling zetten. Strips moeten worden genageld aan de onderkant van de dozen die op het bord zijn geplaatst om te voorkomen dat de dozen gaan rotten. De buitenoppervlakken van de dozen moeten worden geverfd met olieverf in een kleur die is afgestemd op de gevel van het gebouw en de kleur van de dozen van aangrenzende balkons. Het beste plastic effect wordt bereikt door kisten in de natuurlijke kleur van hout, getekend met kleurloze vernis. Binnenmuren dienen geïmpregneerd te worden, bij voorkeur door te stoken met een benzinebrander, of bedek de dozen met folie.