Selectie van planten voor balkons, loggia's en terrassen

Selectie van planten voor balkons, loggia's en terrassen.

Overweeg de plaats bij het selecteren van planten om een ​​balkon te planten, waar ze zullen worden geplant, en hun lengte. In voorste dozen, gelegen aan de lange zijde van het balkon, planten van gemiddelde hoogte moeten worden geplant, maximum 25-30 cm. Dit geldt vooral voor planten in dozen die aan de balkonleuning worden gehangen, die moeten worden beplant met planten die van onderaf vertakken; op deze manier wordt het weinige decoratieve aanzicht van de stengels vermeden.

De keuze van de planten hangt in grote mate af van de ligging en de instraling op het balkon.

Je moet de selectie van planten voorspellen en plannen, zodat het balkon of de loggia van het vroege voorjaar tot het late najaar bloeit; dit kan worden bereikt door continu bloeiende of seizoensplanten te planten, d.w.z.. bloeien in het vroege voorjaar, in zomer en herfst.

Zaailingen worden in containers op balkons geplant (flans) of zaait zaden direct in de grond. Er worden ook vaste planten gebruikt – kruiden, die na de winter in de grond, beschermd tegen de kou met een lichte hoes, in het voorjaar zullen ze de vegetatie hervatten, bloeien in al zijn glorie in de zomer.

Hoewel het wordt vermeden om balkons en loggia's aan de noordkant van het gebouw te plaatsen, dit is soms de situatie. Voor een dergelijke locatie kunnen vergeet-mij-nietjes worden aanbevolen. Ze bloeien in april en versieren het balkon tot half mei. Vergeet-mij-nietjes zijn tweejarige planten; Ze worden in juli-augustus gezaaid en bloeien in de lente van het volgende jaar.

In de tweede helft van mei kunnen knollen en kisten worden geplant met knolbegonia, veelbloemig, over het mooie, grote rode bloemen, paars of licht koraal. Deze zeer decoratieve plant is gevoelig voor harde wind en regenwater van balkons op de bovenverdiepingen.. De beste manier om gearceerde fragmenten van loggia's en balkons te versieren, is door klimop of maagdenpalm te planten.

Gewone klimop vormt een compacte klomp groen, en lange scheuten zijn meestal verspreid over de zijkanten van de doos, een interessante decoratie voor het balkon creëren.

Barwinek, groene bladeren, zelfs in de winter, verrijkt met blauwviolette bloemen in het voorjaar. Een vaste plant zijn, het kan een paar jaar in de doos blijven. Net als klimop, bedek het met bladeren en zand of turf tijdens de winter. Maagdenpalmzaailingen kunnen zonder veel problemen in een appartement worden gekweekt. Het is voldoende om de twijgen in kleine delen met twee bladeren te snijden en ze in potten of dozen met turf en zand te planten in relatie tot 1:1; na een tijdje, wanneer ze wortel schieten, ze kunnen van de lente tot midden zomer in balkonbakken worden overgeplant. Maar niet veel, er is een plant, die omstandigheden op schaduwrijke balkons tolereren, het is de moeite waard om zelfs deze te koesteren en er speciaal voor te zorgen, die zijn verstoken van gekleurde bloemen.

De balkons aan de oostzijde zien er totaal anders uit, zuidoosten, zuiden, zuidwesten en westen. Het is veel gemakkelijker om planten voor deze sites te selecteren, en de gecultiveerde soorten bloeien in de lente, in zomer en herfst.