Planten correct planten

Planten correct planten.

Een goede start is een garantie voor succes. Een zorgvuldige voorbereiding van de grond en de juiste plantmethode zijn gegarandeerd, dat een meerjarig bed in de loop der jaren zal lijken op een kleurrijk bloementapijt.

Het uitzicht op een meerjarig bed zou jarenlang een genot moeten zijn, daarom is het erg belangrijk om het substraat zorgvuldig voor te bereiden voordat u de planten plant. In het geval van wilde en onkruidbedden betekent dit hun volledige graafwerkzaamheden, een schoffel of vork kan worden gebruikt om de grond op reeds gecultiveerde percelen los te maken. Bij deze gelegenheid halen we alle wortels van het onkruid eruit en verzamelen ze vanaf de zijkant, zoals bankgras, grondoudste, morning glory of boterbloem. Het is nogal een moeizame klus, want zelfs de kleinste stukjes wortel moeten worden verwijderd – als we ze verlaten, in het voorjaar zullen ze zeker nieuwe scheuten ontkiemen.

Vervolgens moet de kwaliteit van de grond worden onderzocht. Maak zeer zware gronden met een hoog kleigehalte los door er zand aan toe te voegen. Zandgronden vereisen de toevoeging van mineraalmeel, het verbeteren van hun vermogen om vocht vast te houden. Veenbodems kunnen worden omgezet in uitstekende tuingrond, zand eraan toevoegen, mineraal meel, limoen en compost.

Ten slotte moet het nutriëntengehalte van de bodem worden bepaald. De eenvoudigste manier is om het grondmonster naar een regionaal chemisch-landbouwstation of naar een particulier laboratorium te sturen. Met de testresultaten kunt u de samenstelling van de gebruikte meststoffen goed selecteren.

Het verloop van het planten van planten:

Er mag geen enkel stukje kale grond in het vaste plantbed achterblijven.

Geef de vers gekochte vaste planten water voor het planten. Pas later kunnen we ze met korting planten.

Oude planten kunnen met een hooivork uit de grond worden gehaald, maak de grond los en trek de wortels van onkruid eruit, bankgras of gemalen ouderling.

Langdurige organische meststoffen, mineraal meel, grondverbeteraars of andere grondverbeteraars worden gemengd met de cultivator.

We plaatsen de planten in het bed volgens plan, het corrigeren, indien nodig. De afstanden tussen de verschillende planten zijn niet hetzelfde.

De kluit kan niet worden beschadigd door de plant te verplanten. We draaien de plant, pak onder de kluit en verwijder de pot.

Plaats de planten in de putten die met een kleine spatel zijn gegraven. Vervolgens verdichten we de aarde rond elke plant voorzichtig met de hand.

Op het einde geven we de korting overvloedig water, bij voorkeur met een brede waterstraal uit een tuinslang, die de grond niet zal uitspoelen.

Om te voorkomen dat onkruidzaden gaan kiemen, Bedek het grondoppervlak tussen de planten met stro-mulch of cortex-substraat.

Voor werkzaamheden aan een reeds aangeplante sponning zijn smallere gereedschappen geschikt. Op plaatsen tussen planten kun je met een schoffel werken.

De meeste vaste planten hebben alleen beschutting tegen de kou nodig tijdens koude, sneeuwloze winters. Het is het beste om ze te bedekken met takken van coniferen.

Goede planten groeien sneller.

Maar elkaar kennen, een beetje op de planten, we hebben minder moeite om de beste exemplaren in de tuinwinkel te vinden. Bij gerenommeerde tuinwinkels kunt u meestal vertrouwen op de kwaliteit van de planten die daar worden aangeboden. In andere gevallen moet u naar de wortelklontjes kijken van de planten die u koopt – ze moeten goed geworteld zijn, geen browns, rotte plekken. Bovendien mogen de wortels niet uit het gat in de bodem van de pot steken – ze moeten worden afgescheurd bij het verplanten, wat zijn verdere groei zal belemmeren. Geselecteerde planten moeten worden schoongemaakt, dat wil zeggen, verwijder dode fragmenten, onkruid en eventueel veensubstraat. Snijd te hoge scheuten af – het scheelt de plant onnodige inspanning.

Voor vaste planten die zonder de hele kluit worden verkocht, snijd te lange wortels tot de breedte van een hand.

Hout in de tuin.

Schorssubstraten en versnipperde takkenresten worden steeds vaker gebruikt als mulch- en padmateriaal. Gecomposteerde houtresten zijn ook welkom in vaste plantenbedden omdat ze kalium bevatten, die niet in voldoende hoeveelheid wordt aangetroffen in de meeste minerale meststoffen.

Bemesten en afdekken van de korting.

Bij het planten van een bed verrijken we het met organische mest, met composteergrond of andere materialen die de bodemsamenstelling en het gehalte aan voedingsstoffen verbeteren. We herhalen de bevruchting elk jaar, in maart, April of mei. Aan het einde van de winter of het vroege voorjaar bedekken we het bed extra met een laag humus of compostgrond. De grond onder de vaste planten moet met bijzondere zorg worden verzorgd (zomer phloxen, ridderspoor, zonnebloemen en meerjarige asters).

Manieren om voor vaste planten te zorgen.

Overvloedig water geven is een van de belangrijkste maatregelen voor de verzorging van vaste planten. Werkt het beste tussen planten, sproeislang met gaten. Dergelijke slangen zijn te koop bij een tuinwinkel, een oude tuinslang kan ook aangepast worden, perforeren met een hete naald.

Sterke regen en wind kunnen ervoor zorgen dat hoge vaste planten naar de grond buigen. Bind ze daarom netjes aan de bamboestaven of gebruik speciale steunen. Enkele van de decoratieve vaste planten, bijvoorbeeld New England-asters en Nieuw-Zeelandse asters, ze worden duurzamer, als we ze eind juni met ongeveer een derde van hun lengte inkorten.

Dankzij de snit – dubbelbloemig.

Ridderspoor, bijvoeglijk naamwoord, zomer vergulden, lupine en salie verdragen niet alleen perfect snoeien na de bloei, maar na het snoeien geven ze weer bloemknoppen af. Pas nadat deze bloemen zijn gevallen, kunnen de scheuten radicaal worden afgesneden.