Rabat met kruiden – projecten

Rabat met kruiden – projecten. Hoe een succesvol project tot stand komt.

De kleurrijke chaos in het meerjarige bed is zelfs interessant, echter om de planten er effectief uit te laten zien, er moet een nauwkeurig plantplan worden gemaakt. Hier is het project van zo'n korting.

Plan om kortingen te vullen – gekleurde vlakken vertegenwoordigen de kleuren van de bloemen, elk kruis is een plant. U kunt ook de hoogte markeren, welke individuele soorten bereiken.

1. Bodziszek Endressa (Geranium endressii); 2. Kaukasische voortekenen (Doronicum caucasicum); 3. Berg Korenbloem (Centaurea montana); 4. Japanse anemoon (Anemoon japonica); 5. Ze schoor zich blauw (LANG blauw); 6. Teunisbloem plein (Oenothera tetragon; 7. Gouden Haan (Corydalis lutea); 8. Lente illusie (Omphalodes verna); 9. Pasque bloem (Pulsatilla vulgaris); 10. Sedum (Sedum telephium); 11. Garden bijvoeglijk naamwoord (Erigeron hybr.); 12. Muskus kaasjeskruid (Malva moschata; 13. Ruwe zonnebloem (Heliopsis scabra);14. Tuin delphinium (Delphinium x belladonna); 15. Floks wiechowaty (Phlox paniculata).

Alle planten, wat we voor ogen hadden in ons meerjarige kortingsproject, groeien perfect in normaal, humus tuingrond. Daarom kan het hier gepresenteerde plan ongewijzigd in uw eigen tuin worden gebruikt. U kunt de door ons voorgestelde planten ook vervangen door andere,van vergelijkbare hoogte en kleur van bloemen. We beginnen met het maken van een lijst van de planten die we nodig hebben, waarop we hun bloeitijd zetten, bloemkleur en hoogte bereikt. Vervolgens tekenen we de vorm van ons bloembed op papier en ontwerpen we de opstelling van planten erop. Hiervoor zijn gekleurde stukjes papier erg handig, die kan worden verplaatst, totdat een bevredigend project is gemaakt. Houd ook rekening met de bloeitijd van individuele planten. We geven er echt om, dat onze compositie mooi en kleurrijk is van het vroege voorjaar tot het late najaar.

Geranium verdraagt ​​goed vochtige en droge grond. Hij bloeit van mei tot augustus, hoogte bereiken 30 cm.

Omieg bloeit in april in kleur in de vaste plant. Hoogte -30 Doen 50 cm.

Bergkorenbloem heeft veel zon nodig en bloeit vaak twee keer per jaar. Hoogte 30-50 cm.

Japanse anemonen verdragen ook halfschaduw. Ze bloeien in september / oktober. Hoogte – Doen 100 cm.

Onthoud ook, dat te veel verschillende planten naast elkaar er niet goed uitzien. Tuinders planten minstens drie planten van één soort. De enige uitzondering kunnen sterk vertakkende vaste planten zijn.

Hij houdt van vochtige grond. Het bereikt een hoogte van 30 Doen 100 cm. Bloeitijd – april mei.

Teunisbloem bloeit continu van juni tot september. Het groeit op 60 cm en verdraagt ​​elk oppervlak goed.

De illusie groeit goed in de schaduw van andere planten. Hij bloeit van maart tot mei, groeit tot een hoogte 15 cm.

Sasanka – Het hier getoonde ras verdraagt ​​kalkbodem goed. Hij bloeit van maart tot april, laten zien. Doen 30 cm.

Przymiotno houdt van volle zon en verdraagt ​​goed droge grond. Hij bloeit van juni tot augustus. Hoogte tot 80 cm.

Kaasjeskruid werkt het beste op zonnige plaatsen. Hij bloeit van juli tot september, hoogte 60-80 cm.

Floksy – hybride variëteiten van paniculaire phlox (hier 'Aida') zij bereiken 80 cm. Ze bloeien van juli tot september.

Het ridderspoor groeit prachtig in goede grond. Het ras 'Volkerfrieden' bloeit van juli tot september.

De grootte van de kortingen

Afgewerkt, reeds aangeplante meerjarige bedden zijn relatief gemakkelijk te verzorgen. Er zal echter altijd iets met ze te doen zijn – daarom mag het bloembed niet te groot zijn, zodat je alle planten die erop groeien gemakkelijk kunt bereiken. Met de breedte voorzien in ons project 2 m het is nog steeds mogelijk mits, dat de korting van alle kanten toegankelijk is. In het geval van bloembedden met vaste planten in de buurt van de muur of een haag, moeten platen of stenen worden voorzien om het lopen en werken op het bloembed te vergemakkelijken.

Kokorycz is ook een niet veeleisende vaste plant. Hij bloeit van mei tot september. Hoogte – 40 cm.

Een van de soorten sedum. S. telephium bloeit van juli tot september en bereikt een hoogte tot 50 cm.

De zonnebloem is een perfecte achtergrond voor andere bloemen, groeit tot hoogte 120 cm. Hij bloeit van juli tot september.