Når planter vil ha mat

Planter vokser godt, de blomstrer vakkert og bærer rikelig høst bare da, når de har nok næringsstoffer. De henter dem først og fremst fra bakken, så ta vare, at den ikke ville bli sterilisert.

Mineralgjødsel gir planter alle elementene som er nødvendige for livet, men de berøver jordens liv. Tapene deres må fylles opp hvert år. Ved hjelp av naturlig gjødsling, gartnere mate jorden i stedet for planter.

Takket være den vanlige tilførselen av organisk materiale forblir jorden fruktbar, og plantene kan dra nytte av det etter behov. Da er det ingen risiko for overgjødsling. Hvis vi allerede bruker mineralgjødsel, det er best å legge dem til i komposten.

I tillegg til den velkjente gjødselen (ku, kylling) og oppslemming i organisk hagebruk, brukes ulike typer måltid – bein, kåt, fra tang og blod – veldig rik på næringsstoffer.