Andre vri

bryter2Arter med løvverk, ikke sjelden semi-woody stilker

De er ofte flerårige planter, vokser opp til 2 meter høye. De pynter sjelden leiligheter, hovedsakelig på grunn av de lite attraktive blomstene (Streptocarpus caulescens). Noen ganger blir vrien dyrket i potter (S. scucorum), en plante 30 cm høy, med blåfiolette blomster 2,5-3 cm i diameter, vokser enkeltvis ut av bladakslene på lange stilker.
Vi avler denne gruppen av torso, hovedsakelig fra skyteklipper, kutte ikke veldig unge skudd i 4-6 cm seksjoner. Stikksene roter veldig bra når som helst på året, mer eller mindre etter 2 uker etter planting.

Arter som bare produserer ett blad

Bladbladet fester seg til bakken, og fra basen vokser en blomsterstand. De tvinnede parene i denne gruppen er ekstremt dekorative, på grunn av store vanskeligheter med dyrking og reproduksjon blir de sjelden sett i leiligheter. De mest kjente artene er Wenlands vridne par (Streptocarpus venlandii) og den gigantiske vrien (S. grandis). Begge er kortvarige. Under naturlige forhold kan bladet nå 1 m i lengde og 80 cm bred (i Wenlands wireworm er bladet lilla på undersiden). Blomsterstand skyter (vanligvis er det dem 4-6) de vokser opp til 80-90 cm i høyden; er på dem 30-60 blåtonede blomster. Toppen og kantene av bladet begynner å dø tilbake under blomstringen. Disse artene kan bare forplantes fra frø. De blomstrer vanligvis året etter såing, og så dør de.