Hvordan dyrke et Platycerium

Stilling. Det mest solrike stedet må velges for landskapet. Arter som er hjemmehørende i Afrika krever høye temperaturer (22-25° C), og importert fra Australia (f.eks.. den mest populære gaffeltrucken) de kan vokse i et kjøligere rom.

Om vinteren går platyceria gjennom en periode med dvale. På den tiden, hvis mulig, planter skal plasseres ved en temperatur på 5-10 ° C, begrense vanningen, ikke gjødsle og ikke overdriv.

Beholdere. Platyceria E vokser perfekt i hengende containere, spesielt tre. De kan være gjennomgående bokser laget av tynne lameller, containere uten en sidevegg eller hule stykker av koffert. Planter festet til et tykt, ubarket brett eller en gaffelformet tregren ser veldig dekorative ut.

Undergrunn. Det beste for disse bregner er en blanding laget av torv, kompostert furubark, mose, polystyren eller grovkornet perlit og granulat trekull (i forhold til volum 2:1:1:0,5:0,5). Mediet skal være surt (pH 4,8-5).

Vanning. I perioden med intensiv vekst (slutten av vår-sommeren) ofte drysser vi platyceria og vanner den ganske rikelig, men bare da, når underlaget er litt tørt. Om vinteren skal de vannes veldig lite.

Gjødsling. Det mest passende er små doser av langtidsvirkende organisk gjødsel som inneholder f.eks.. benmel eller hornmel. Disse ingrediensene finnes i gjødselpinner, som imidlertid må brukes med stor forsiktighet (1/2 pałeczki na pojemnik co 2 uker, i vår- og sommersesongen). Vanning med Florovit sterkt fortynnet med vann gir gode resultater (i proporsjon 1:40).

Multiplikasjon. Spesialister reproduserer platyceria i drivhus ved såing av sporer, så vel som i laboratorier med in vitro-metoden. Hjemme kan vi få nye planter ved å skille dem fra et godt eksemplar av sidesugere, som oppstår fra knoppene på jordstenglene. De skal være ganske store og ha røtter. Den beste tiden å dele er sommeren.