Torso reproduksjon

bryter1Vi kan forplante kvistene fra frø eller fra bladskjær.

Siew. Twistfrø er veldig fine. Vi sår dem på overflaten av et godt siktet og jevnt underlag og dekker dem ikke med jord. Dryss dem forsiktig, dekk deretter beholderen med glass eller folie. Planter dukker opp etter 7-14 dager. Fordi de råtner lett, de må luftes ofte. Når de løslater 1-2 blader, vi dyner dem for første gang. Vi gjentar denne operasjonen flere ganger, når plantene vokser. Twisted pair sådd tidlig på våren vil fortsatt blomstre samme år.

Bladstiklinger. Det er best å forberede dem på våren eller forsommeren. Fullmodne blader er egnet for frøplanter, ingen tegn på skade. Vanligvis blir bladene kuttet på langs eller på tvers i flere deler. De små bladene roter også godt som en helhet, hvis halene er nedsenket i underlaget.

Klargjøring av bladstiklinger:

1 – vi avskåret etter 2-3 cm bladblad (spissen og bunnen av halen),

2 -vi kutter bladets kanter (Om 0,5 cm bred),

3 – vi kutter hovednerven med et barberblad, forlater bare 1/3 tykkelsen og kutt bladet langs nerven,

4 – kutt bladhalvdelene i lengder 2-4 cm.

Lag en fure i bakken, og borekaksene skal settes dypt inn i underlaget med nerven nedover (det er verdt å fordype dem i rotmidlet på forhånd). Plantene skal være litt skrånende, slik at oversiden av bladet er på toppen. Po 3-4 uker tar de vanligvis rot. Hver plante har flere planter, som vi planter i potter, når de slipper etter 3-4 blader. På denne måten kan flere titalls vridde vener oppnås fra ett blad.