Underlaget i granulat

Å få god jord og torv for å dyrke potteplanter blir vanskeligere og vanskeligere, så gartnere leter fortsatt etter et erstatnings- eller jordforbedrende underlag.. En av dem er seramier – porøse granulater for planter, produsert i mange år i Tyskland. Den er laget av leire gravd i skogene i Westerwald, avfyrt ved høy temperatur. Planter plantet i seramis trives. Porowa-
disse granulatene absorberer og lagrer vann (en liter granulat veier ca.. 400 g og kan absorbere nesten en halv liter vann), som røttene tar etter behov. Fuktigheten er den samme i hele potten med granulatene. Fordi mellomrommene mellom dem ikke er fylt med vann, oksygen trenger fritt inn i røttene. Granulatet kan brukes mange ganger.

Vanning. Fordelene med seramisu vil bli verdsatt av deg, som ikke har tid til å vanne blomstene daglig eller som ofte forsvinner i flere dager. Det er også verdt å plante planter som er beregnet på kontorpynt i dette underlaget, hoteller, butikker eller restauranter. Takket være egenskapene til granulatene, kan vi levere vann til planter tre ganger sjeldnere enn i tradisjonell dyrking.

En indikator med stripe følger med hver pakke med granuler. Det gjør vanning veldig enkelt, fordi den endrer farge avhengig av fuktighetsinnholdet i underlaget. Baren er blå, når fuktigheten er tilstrekkelig; når fargen på stolpen blir rød, planter må vannes. Indikatorene selges i tre størrelser – for potter med kapasitet 2,5 7,5 Jeg 15 liter. De skal ikke fjernes fra bakken, da de lett kan bli skadet.