Dyrking av vri

Stilling. Vridningen skal være på et synlig sted, men ikke i direkte sollys. Den vokser dårlig i solen, og bladene blir gule, i tilfelle mangel på lys kan det imidlertid ha fint løvverk, den blomstrer imidlertid ikke.

Den optimale temperaturen for det tvinnede paret er 20-24 ° C om sommeren (over 26 ° C slutter den å vokse, og blomstene visner raskt) og 15-18 ° C om vinteren, slik at han kan gå gjennom en hvileperiode (faller under 10 ° C kan forårsake brune flekker på bladene). Wireworm liker mye frisk luft, men han hater utkast. Det er følsomt for gassgasser og sigarettrøyk. Den har sprø og sprø blader, derfor bør det settes slik, slik at den ikke blir utsatt for noen slag.

Undergrunn. Twister vokser best under fruktbare forhold, permeabelt substrat med en litt sur reaksjon (pH 5,5-6,0). Det kan være en blanding av bladjord, torv og sand (i forhold til volum 1:1:1,5). På bunnen av potten må vi ordne drenering.

Vi forandrer jorden våren hvert år. Vi planter vrien i samme gryte eller ikke mye større, ta vare på, for ikke å plassere det dypere enn det har vokst så langt.

Vanning. La oss huske, at vrien lider av overflødig fuktighet. Rotkragen er veldig følsom, som råtner lett, som på kort tid fører til at hele planten dør. Derfor trenger du bare å helle vann i basen (overskuddet bør fjernes etter flere minutter). La oss bruke mykt vann ved romtemperatur, uten klor (det får bladmarginene til å dø av). Om sommeren vanner vi planten co 3-4 dager, slik at underlaget ikke er for vått, og sjeldnere om vinteren.

Ryggmargen liker fuktig luft, men ikke spray det, fordi stygge lyse flekker dukker opp på våte blader, og blomstene råtner lett og blir angrepet av grå mugg. Denne planten er veldig motstandsdyktig mot overdreven tørking – til og med visnet etter vanning, gjenoppretter den raskt
turgor (hvis den har blomsterknopper, så kanskje dem da, dessverre, å tape).

Gjødsling. Vi trenger ikke å gjødsle twisteren for rikelig. Det er nok å mate den med en svak gjødseloppløsning en gang om dagen 3-4 uker. Vi gjødsler bare enbladsarter oftere.