Flerårig ugress på plenen

Bluszczyk kurdybanek, glaukom, villi hauk, gås cinquefoil, morning glory, vanlig løvetann,bestemødre, vanlig coltsfoot, ryllik og sorrel er vanskelig å fjerne, fordi de ikke reproduserer bare av frø, men også takket være jordstenglene, løpere og suger.

Slåss: hyppig slått, skjæring og opprydding eller bruk av kjemikalier. Disse ugressene er følsomme for de fleste ugressmidler, selv om de kan reflektere fra underjordiske deler. Anbefalte preparater: Vedlagte, Chwastox (i væske), Starane 250 SL. Vi bruker disse tiltakene på dager uten regn, ved temperaturer over 15 ° C.

Herbicidale preparater kan være giftige for dyr og mennesker, av sikkerhetsmessige grunner bør derfor ikke plenen føres inn via 3 dager etter påføring av ugressmidlet. Videre må de ikke brukes på en nyetablert plen (av 1-2 måneder).

Plener er en flott dekorasjon av eiendommene våre, hager og tomter. Imidlertid må vi hele tiden ta vare på dem. Her er en enkel engelsk oppskrift på sunn, grønn og tett plen: det skal klippes en gang i uken, vann annenhver dag og gjør det i to eller tre hundre år.