Plenen etter vinteren

Alle drømmer, at plenen hjemme hos ham alltid er tett og jevnt dekket med frodig grønt gress. Det skjer skjønt, at det noen steder dukker opp moser i stedet for gress, ugress, eller til og med bar jord. Hva skal jeg gjøre da?

Du bør undersøke først, hvorfor skjer dette. Gresset vokser dårlig, hvis: hun frøs om vinteren, den ble vannet for mye og råtnet, kutt for sjelden eller for høyt, har blitt overgjødslet, den tørket opp i varmt vær, sykdommer hadde herjet henne, skadedyr, små gnagere (mus, svingete, nornice, spissfugler) eller hunder.

Det er også vanskelig å holde en fin plen, hvis jordfuktigheten har endret seg kraftig, pH-verdien hennes sank (pH), mengden næringsstoffer redusert.
Om våren kreves det mange behandlinger på hver plen. Vi starter med å forsiktig rake opp det tørkede gresset og gjødsle med en flerkomponentblanding i mengden 2-3 kg / 100 m2. Stedvis, hvor gresset er ødelagt eller du kan se bar bakke, vi sår frøene av den samme blandingen, vi sådde hele plenen (slik at det ikke er flekker av grønt i en annen nyanse), eller en spesiell regenerativ blanding. Dekk frøene med et tynt lag med sand med torv. Du kan også dekke de skallede flekkene med biter av fersk torv.

Den såkalte plenen vil gjøre det bra. skremmende, som består i å skjære torvet vertikalt med en spesiell enhet med smale kniver (skremmer). Det er også verdt å slå – Amerikanske gafler med skarpe tenner brukes til dette formålet – den såkalte. lufter – eller pigger slitt over sko. De resulterende hullene gjør at jorden kan ventileres godt. Denne prosessen akselererer regenerering av plenen.