Basseng i hagen

bassengNår du planlegger bygging av et svømmebasseng, først og fremst må vi vurdere, hvilket materiale du skal lage bunnen og veggene, at tanken er tett. Vi har forskjellige alternativer å velge mellom: hell et basseng av betong, dekk den til med en spesiell tykk folie eller velg et belegg av laminat av harpiksglass, dvs. polyester eller epoxyharpikser. Alt avhenger av pengene, som vi kan tildele til dette formålet, og planlagt størrelse på tanken.

De mest holdbare bassengene er laminattanker. De kan brukes til 30-50 år, uten behov for reparasjon. dessverre, deres ulempe er den høye prisen – de koster fra 200 gjøre 300 PLN per m2, avhengig av hvor mye arbeid som kreves for konstruksjonen. hvis vi vil, slik at du kan svømme fritt i bassenget, det skal være minst 4×8 m og minimum dybde 150 cm.

For en familie er det store bassenget utvilsomt en luksus. I et lite gods kan det være en felles investering av flere familier – da blir det ikke så dyrt.

Installering av en laminatbeholder består av flere trinn. Først graves og formes en grop av passende størrelse, den herder den med betong, og bare på en slik base helles flere lag laminat; den siste er farget i hvilken som helst farge. Til slutt herdes laminatet kjemisk, gjør den vanntett, motstandsdyktig mot værforhold (spesielt frost og is), kjemiske substanser, mekanisk skade. Et godt plassert laminat skal ha en helt glatt overflate, da det letter rengjøring og vedlikehold av tanken.

Gamle sprukne bassenger kan også forsegles med laminat (i betongtanker er det nok med en liten sprekk, og vannet som fryser om vinteren kan sprekke til og med en godt forsterket vegg). Under renovering påføres betong et laminatbelegg og tanken ser ut som ny.

Du må kjøpe en pumpe til tanken, tilleggsutstyr vil også være nyttig: varmeovner, filtre, belysning. Vi må også rense vannet ofte. Hvis vi glemmer det, Etter bare fire dager vil bakterier og alger utvikle seg i bassenget, og så blir vannet grønt og overskyet. For å forhindre dette, spesielle preparater brukes, inneholder klor. Vannets pH er også viktig - det skal være litt alkalisk (pH 7,2-7,6).

Vi kan også ordne en dam i laminatbeholderen. Hvis han har i det minste 15 m2 areal i 1,5 m dyp, du kan avle fisk i den.

Ved å plante en dam med planter, vi vil unngå problemer knyttet til klorering av vann, fordi de effektivt renser vann. De kan plantes i spesialformede boller på kantene av dammen.

Vi lurer ofte på, om vannet må dreneres fra tanken om vinteren. Vi trenger ikke gjøre dette, hvis den har vegger som utvides mot toppen – isen vil deretter skyves mot overflaten.