Ugress på plenen

Ugress er fremmede arter, som vokser blant gressbukkene. Disse plantene konkurrerer med gresset om lys, vann og næringsstoffer. Deres tilstedeværelse er et av symptomene på plenesykdommen vår. Velstelt, i et godt dyrket torv blir gresset større og døver andre planter. Imidlertid hvis den er svekket av frost, tørke eller overdreven nedbør, ugress utvikler seg umiddelbart, mer motstandsdyktig enn den.

Hvordan ugress havner på plenen din? Først, frøene deres beholder evnen til å spire veldig lenge og vente tålmodig på de rette forholdene. Så de kunne havne i jorden, før vi setter opp en plen. De bæres også av vinden fra nabotomter, og det skjer også, dessverre, at de er blant frøene til ferdige blandinger av gress.

Ensidig luke, grønn og blå trikinose, vanlig sjøstjerne, rdest ptasi, Kanadisk attributt, vanlig kamille, tasznik, bunter, komosa – er ugress som hovedsakelig forekommer på nyetablerte plener, der gressplantene ikke har fått nok tid til å modnes nok, eller steder, der gresset har forsvunnet helt.

Slåss: hyppig slått og gjødsling av plenen eller bruk av kjemikalier (ugressmidler). Anbefalte preparater: Chwastox D eller M, Aminopielik D i P, Vedlagte.