Vårkvister

ikebanaDe første varslerne om oppvåkning av naturen er vanligvis knoppene som svulmer på grenene av trær og busker. Noen planter om våren – f.eks.. kirsebær, forsythia, kvede, tamarisks og kastanjetrær – begynner å blomstre, andre vil slippe unge blader med unike vårfarger av grønt. Du kan se dem uendelig. Så la oss kutte noen kvister og bringe dem til leiligheten. Slik at den ferdige komposisjonen gleder øynene, den romlige utformingen må utformes på forhånd, klargjøre et passende kar og nødvendige materialer.

Klipp noen pene kvister fra utvalgte trær og busker, original disposisjon. Skjær nedre ender i lengden 8-10 cm eller fjern barken, etterlater en grønn saft under den. Så dypper vi endene på kvistene dypt i vannet i en time, helst varm (ok. 30° C), fordi de absorberer det enkelt og raskt.

Ved å justere kvistene til det valgte stedet i komposisjonen, vi renser dem for unødvendige smultringer, blader, blomster eller sidegrener, deretter bøy eller vri. Vri stilkene langs aksen gjør, at de blir mindre stive, bøying, derimot, myker krumningen til den modellerte kvisten (fingrene skal beveges sakte langs stammen, ved å elte den i en bestemt retning).

Å sette komposisjonen i et høyt fartøy, vi hviler kvistene på bunnen og kantene. Slik at kvistene ikke endrer posisjon, vi kan bruke støttemateriell. De kan være:
podstawki ceramiczne z otworami, der endene av skuddene er kilet;

metalowe szczotki (kenzany), brukes til å spikre endene på stilkene, og også for vekting av basen av tunge sammensetninger;

siatka druciana;

kulki szklane;

gałązki drzew liściastych lub iglastych;

taśma samoprzylepna.

Hvis vi legger kvistene i en grunne og flat tallerken, legg kenzan på bunnen før du heller vann, vi fester den med plastilin eller laster den, lener den andre kenzanen mot ham (kilestifter forhindrer at komposisjonen velter). Vi kan også bruke skum til å arrangere buketter – f.eks.. Oasis – tidligere dynket i vann.

Kunsten å arrangere komposisjoner fra avskårne blomster og grener – ikebana – er spesialiteten til folket i Japan. På våren arrangerer mange japanske hjem buketter med blomstrende kvister, spesielt kirsebær. Dette treet er så populært der, at Japan ofte kalles Landet for den stigende solen..