Lekeplass for hamsteren

Hamsteren er et av de mest populære kjæledyrene. Ikke noe uvanlig, fordi prisen er liten, fra 6 gjøre 10 PLN. I begynnelsen bør vi imidlertid legge til kostnadene for buret eller akvariet (ok. 50 PLN) og ekstra leker og tilbehør.

Hamsteren kan ikke gå fritt rundt i leiligheten, fordi han ville være ivrig etter å tygge på alt, derfor bør det arrangeres en passende lekeplass for ham i buret. Her kan det ikke mangle et lite hus (ok. 7 PLN) og en løpespole (ok. 5 PLN).

En spesiell ball er en god løsning, som kan fjernes fra stativet og hamsteren lukkes i den, skal frigjøres fra buret. Bunnen av buret skal dekkes med et tykt lag med sagflis, fordi hamsteren elsker å grave dem opp. Han har også for vane å begrave matrester i dem, buret bør derfor rengjøres ofte. Hamsteren er et altetende dyr, men vi bør først mate ham med kornblandinger.

Frukt kan utfylle menyen, oster, salat, gulrot. Det er også lurt å legge kvister i buret innimellom, som en hamster kunne gni tennene på. I motsetning til mange andre gnagere, kan hamsteren leve alene, og det er bedre å ikke lete etter en partner for ham, med mindre vi raskt vil bli eiere av et stort avlsbruk. Hamstere blir seksuelt modne etter åtte uker, og i ett kull er født til 12 chomiczych maleństw. Chomik seczuański jest wyjątkowo łagodny, men det er aggressive individer blant andre arter. Hvis vi får en, kan ikke gjøre det, to år (fordi det er hvor mye hamstere lever) vi må tåle den koleriske stemningen.